Villa Fiyatları Avrupa’daki Şato Fiyatlarını Geçti

Villa Fiyatları Avrupa’daki Şato Fiyatlarını Geçti

Türkiye'de son dönemlerde artan inşaat maliyetleri ve döviz kuru karşısında TL'nin değer kaybı ile birlikte emlak sektöründe fiyatlar tavan yaptı. Öyle ki İstanbul’da villa fiyatları Avrupa’daki şato fiyatlarını geçti.

A+A-

Türkiye’de emlak fiyatları günden güne artışa devam ediyor. Öyle ki İstanbul’da villa fiyatları Avrupa’daki şato fiyatlarını geçti. Lüks konut uzmanı Sühran Aras, “Pandemi ile birlikte bir arz-talep dengesizliği oluştu. Tabi buna bir de uyanık ev sahipleri eklendi” dedi. Odatv, İstanbul’daki villa ve Avrupa’daki şato fiyatlarını karşılaştırdı.

Konut fiyatları ve kiraları her kesimin ortak derdi oldu. Konutlar yüksek fiyatlarla alıcı veya kiracıya sunuluyor. Kimi ev istenen paranın karşılığını veriyor, kimisi ise beklentileri karşılamakta sınıfta kalıyor. Yaşanan bu durumun sebebini ise uzmanlar arz-talep dengesinin bozulması olarak gösteriyor.

Pandemi dönemi ile birlikte durma noktasına gelen inşaat sektörü, yeni ev arayanların ihtiyaçlarını karşılayamadı.

Lüks konut uzmanı Sühran Aras, fiyatlar hakkında insanların kalabalıktan uzak, doğaya yakın bir hayatı istemelerinden kaynaklı oluşan arz-talep dengesizliği yorumunda bulundu. Aras sözlerine, “İnsanlar İstanbul’un daha az nüfuslu bölgelerine yöneldi. Özellikle Beykoz, Sarıyer, Silivri gibi ilçelerde bahçeli, müstakil evler pandemi döneminin gözdesi oldu. Tabi bu durum fiyatları da yükselişe geçirdi. Buna bir de gözü açık emlakçı ya da ev sahiplerini eklersek fiyatlar kaçınılmaz oluyor” şeklinde devam etti.

AVRUPA’DA EN PAHALI ŞATO İSTANBUL’DAKİ VİLLA İNŞAATINDAN UCUZ

İstanbul’da bulunan en yüksek fiyatlı villa tipi konut henüz inşaatken 2 milyar 250 milyon liradan alıcıya sunuluyor.

Villanın özellikleri ise şunlar; 600 metrekare arsa üzerine, 260 metrekare olan villa, 5+1 odalı.

Avrupa’da internet sitesinden satışa sunulan en pahalı şato-ev ise Fransa’nın gözde kentlerinden olan Cannes’ta bulunuyor. 3 bin metrekarelik bir araziye sahio şato-ev, 9 yatak odası, 4 salon ve 12 banyodan oluşuyor. Ayrıca bu şato-evin içinde kapalı havuz, bar ve bir de sinema salonu bulunuyor.

Bu ultra lüks konut 120 milyon Euro’dan alıcıya sunuluyor. Bugünkü kur ile hesapladığımızda ise bu fiyat 1 milyar 864 milyon 800 bin Türk Lirası’na denk geliyor.

Yani Avrupa’da alacağınız en yüksek fiyatlı bu şato-ev, İstanbul’da alacağınız villa inşaatından 385 milyon 200 bin lira daha ucuz.

ARTAN PARA İÇİN ÖNERİ

Yani İstanbul’da alacağınız bir villa inşaatı yerine Avrupa’nın en pahalı şato-evlerinden birisini alabilirsiniz. Artan para ile de 385 milyon liraya Beykoz, Anadolu Hisarı’nda boğaz manzaralı bir villa satın alabilirsiniz. Böylelikle 200 bin liranız daha cebinizde kalmış olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.