Vatandaşlara ve Belediyelere İmar Barışı Uyarısı!

Vatandaşlara ve Belediyelere İmar Barışı Uyarısı!

Vatandaşları ve belediye başkanlarını imar barışı konusunda uyaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu yeni bina yapma kanunu değil, bir imar barışı. Şu an yeni bina yapanlara ve yapmaya müsade edenlere en sert cevabı vereceğiz" dedi.

A+A-

İLBANK Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "100 Günlük İcraat Programı Basın Buluşması" programıyla Başkent'teki medya temsilcileriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışı konusunda vatandaşları ve belediyeleri uyardı.

EN SERT ŞEKİLDE CEVAP VERECEĞİZ

Vatandaşlara kaçak bina yapmamaları konusunda ve buna müsaade eden belediye başkanlarına uyarıda bulunan Kurum, "Bu yeni bina yapma kanunu değil, bir imar barışı. 2017 sonuna kadar yapılan binaları ilgilendiriyor. Şu an yeni bina yapmaya müsade eden bir yasa, barış değil, dolayısıyla bunları yapanlar, bunlara izin verenler hakkında Bakanlığımız olarak yapılması gereken neyse bunları süreç içerisinde yapacağımızı ve bunlara müsaade edenlere de en sert şekilde cevaplarımızı vereceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Bütün teftiş ve İl Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü elemanlarımız sahada, bunların tespitlerini yapıyoruz, tutanaklarını tutuyoruz. Hem savcılık noktasında hem de valilik ve İçişleri Bakanlığı noktasında gerekli bildirimleri yaptığımızı bilmelerini istiyorum. Bu mana da buna Belediye Başkanlarımızın müsaade etmemesini de hasseten rica ediyorum” dedi.

3 MİLYON 780 BAŞVURU

100 günlük eylem planı içerisinde yer alan İmar Barışı’na şu ana kadar 3 milyon 780 bin vatandaşın müracaat ettiğini ve  1 milyar 350 milyon TL para toplandığını belirten Kurum, başvuruları 31 Ekim’de, imar barışı ödemelerinin ise 31 Aralık’ta sona ereceğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.