Varyap'tan İzmir, İstanbul ve Bodrum'a 2 Milyar TL'lik Yatırım

Varyap'tan İzmir, İstanbul ve Bodrum'a 2 Milyar TL'lik Yatırım

Varyap İstanbul, İzmir ve Bodrum'da 2 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. İstanbul'da 750, İzmir'de 350 konut yapacak olan Varyap Bodrum'da da 2 projenin startını verecek.

A+A-

Hyatt Centric Yalıkavak Bodrum, Park Hyatt İstkanbul-Maçka Palas, Grand Hyatt İstanbul, Hyatt Regenciy İstanbul Ataköy, Hyatt Merkez Levent İstanbul ve Eylül 2017’de hizmete girecek olan Hyatt House Gebze ile birlikte Türkiye’dekri  Hyatt markalı 5. otel olacak.

VARYAPI’IN TÜRKİYE’DEKİ İLK TURİZM YATIRIMI

Hyatt Centric Yalıkavak Bodrum projesinin Varyap’ın Türkiye’deki ilk turizm yatırımı olduğunu belirten Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, turizmdeki ilk yatırımımız ama devamı gelecek dedi. 

HEDEF 3 YILDA 500 YATAK KAPASİTEYE ULAŞMAK

Hedeflerinin 3 yılda 500 yatak kapasiteye ulaşmak olduğunu belirten Erdinç Varlıbaş, “Yunanistan’ın başkenti Atina’da parlamento binasının olduğu bölgede kamuya ait bir binanın ihalesine katıldık ve 7 firma ile yarışarak ihalede birinci olduk. O sürecin sonlanmasını bekliyoruz.  Bu projede de  Hyatt ile birlikte yatırıma gireceğiz. 170 odalı şehir merkezinde bir otel olacak. Bununla birlikte yatak kapasitemiz 250 olacak. Hedefimiz 2021’e kadar Türkiye ve yakın bölgelerdeki ülkelerdeki yatırımlarımızla yatak kapasiteni 500’e çıkarmak” diye konuştu.  Varlıbaş, Atina’da yi  ne 200 konutluk bir projelerinin daha olacağını söyledi.

İSTANBUL, İZMİR VE BODRUM’A 2 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Atina’nın yanı sıra Türkiye’de de 2 milyar TL değerinde yeni yatırıma imza atacaklarını açıklayan Erdinç Varlıbaş, “İstanbul Kurtköy’de 750 konutluk, İzmir’de 350 konutluk, Bodrum’da 2 adet yeni projeye başlayacağız. Yine Aksaray cezaevi kompleksini de biz yapacağız. 434 bin metrekare inşaat alanına sahip. Bu projemizi de 3 yılda bitireceğiz” diye konuştu.

SON 48 DAİRE KALDI

Bodrum Yalıkavak projesi hakkında da bilgi veren Varlıbaş, “Varyap Bodrum Yalıkavak projemiz 77 odalı bir otel ve 62 konutluk bir rezidansı içinde barındıran bir proje. Projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Fiyatlar 400 bin avrodan başlıyor 1 milyon 200 bin avroya kadar çıkıyor. 62 adet rezidanstan 14’ünün satışını yaptık. Son 48 adet kaldı. Projede uluslararası bir markayı getirmeyi planladığımız bir beach clup yer alacak. Yunanistan’ın   turizm bölgelerinden bir tanesinde yer alan ve son derece popüler olan bir beach clup markasını otelin açılışına yakın projenin içerisine getireceğiz” diye konuştu. 

Projenin arsasını 25 yıl önce şirketin kurucusu Süleyman Varlıbaş tarafından alındığını belirten Erdinç Varlıbaş, “Bu proje 25 yıl önce Süleyman Varlıbaş’ın yaptığı bir yatırımın sonucu bu.  İnşaatına 2016 Ekim’de başladık.  Bugün inşaatı yüzde 40 seviyesinde tamamlandı. Önümüzdeki 2017-12018 inşaat sezonunda kaba inşaatı bitirip, 2018-2019 yazında da oteli plajı ile birlikte açmak istiyoruz.  Projenin toplam yatırım değeri ise rezidans ve otelle birlikte 120 milyon auro” diye konuştu.  

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE VE POTANSİYELİNE GÜVENİYORUZ

Biz Türkiye’nin geleceğine, potansiyeline ve turizmine çok inanıyoruz diyen Varlıbaş, “Son birkaç yıldır yaşanmış olan dış kaynaklı olaylar nedeni ile birlikte turizmde biraz azalma oldu ama bundan 3 yıl öncesinde Türkiye dünyada yıldızı parlayan ve son derece kaliteli turist çeken bir ülke konumuna doğru ilerliyordu. Bu ilerleme şu anda yavaşlasa da Türkiye değerinden hiç bir şey kaybetmedi. Ekonomik olarak da şu anda piyasalarda olumlu sinyaller var. Turist sayısında, yabancı para girişinde artış var. Türkiye’ye gelmekten itina eden turistler tekrar gelmeye başladı. Bundan dolayı biz Türkiye’de yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz ve yatırımlarımıza da devam edeceğiz” dedi. 

HYATT'IN TÜRKİYE'DEKİ İLK RESORT OTELİ

Hyatt International EAME Bölgesi İş Geliştirme ve Gayrimenkulden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Penev ise Varyap ile yaptıkları Franchis sözleşmesinden duydukları memnuniyeti diler getirerek "Bu bizim Türkiye'deki ilk resort projemiz olacak. Aynı zamanda da Türkiye'deki beşinci otelimiz, önemli bir adım attık." dedi

**Not: Kullanılan görsel Varyap Yalıkavak projesine aittir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.