Varyap'tan 1.4 Milyarlık Yatırım

Varyap'tan 1.4 Milyarlık Yatırım

Varyap İnşaat taahhüt işleri dışında Bodrum, Atina ve Trabzon'da 1.4 milyar TL değerinde 3 proje hayata geçiriyor. Varyap'ın yurt dışındaki ilk projesini Atina projesi 75 milyon euro yatırım bedeliyle hayata geçiriliyor.

A+A-

Varyap olarak son 15 yılda 5 milyon metrekare inşaat ürettiklerini ve söyleyen Erdinç Varlıbaş, Bodrum Yalıkavak, Trabzon Yomra Sanayi Sitesi ve Atina’daki Varyap Akrapoli konut projesi ile birlikte Adalet Bakanlığı’na yaptıkları taahhüt işlerine devam ettiklerini ifade etti. Taahhüt işleri dışında şirketin yürüttüğü 3 projenin değeri yaklaşık 1.4 milyar lira.

BODRUM’A 120 MİLYON EURO
Varyap Yalıkavak Residences, Hotel & Beach projesi hakkında bilgiler veren Erdinç Varlıbaş, “Proje, 52 adet rezidans ve 100 odalı dünyaca ünlü Hyatt Grubu’nun işleteceği otel ile kendine özel iskele ve plajdan oluşuyor. 2019 yazında teslim edilecek projedeki konutların inşaatı da büyük ölçüde tamamlandı. Proje otel bölümü ile birlikte proje 120 milyon Euro değere sahip. Metrekare fiyatlarının 4 bin 500- 5 bin 500 Euro arasında değişiyor. Şu ana kadar 22 rezidansın satışını tamamladık. Türk müşterilerimizin yanı sıra Lübnan, Kanada, İtalya ve ABD’den müşterilerimize satış yaptık” dedi.

YURTDIŞINDA İLK ADRES ATİNA
Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Varyap Akrapoli projesinin Varyap’ın ilk yurtdışı projesi olduğunun altını çizen Erdinç Varlıbaş, Atina’da 2020’ye kadar 100 dairelik projeksiyon yaptıklarını ve bunu etaplandırdıklarını söyledi. Varlıbaş, “Bu yatırımların toplam maliyeti 75 milyon Euro olacak” dedi. Trabzon Yomra’da sanayi sitesi inşa edeceklerini belirten Varlıbaş, 50 bin metrekarelik kendi arsalarındaki proje ile ilk kez sanayi gayrimenkul alanına adım attıklarını belirtti. 370 üniteden oluşan Yomra Sanayi Sitesi’ndeki metrekare fiyatları ise KDV dahil 3 bin 500-4 bin 500 TL arasında değişiyor. Projenin 250 milyon liralık yatırım bedeli bulunuyor. Öte yandan Aksaray’da yüksek güvenlikli ceza evi inşa ettiklerini aktaran Varlıbaş, 520 milyon lira sözleme bedeline sahip projenin 3 yıl içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.