Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranını Artırdı

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranını Artırdı

1,55 ile en düşük oranla konut kredisi kullandıran Vakıfbank, faiz oranlarına 24 puanlık artış uyguladı. Faiz artışı ile beraber Vakıfbank'ın konut kredisi faiz oranı 1,79'a yükseldi.

A+A-

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının hızla yükseldiği haftada Ziraat Bankası ve HalkBank’ta faiz artışı uygulamasına rağmen VakıfBank faiz oranlarında değişiklik yapmamıştı. Bankanın haftanın son işlem gününde diğer bankalara katılarak konut kredisi faiz oranlarını 24 puan birden arttırdı. VakıfBank Mart ayında kamu bankalarının ortak konut kredisi kapsamında yüzde 1.28 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyordu.

VakıfBank kampanya sonrasında ise konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.45 ve bu güne dek yüzde 1.55 olarak kullandırmaya devam etti. Banka bugün itibariyle konut kredisi faizlerini yüzde 1.79’a çıkardı. VakıfBank 10 yıla kadar tüm vadeler için yüzde 1.79 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

VakıfBank Konut Kredisi Hesaplama

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; VakıfBank’tan güncel faiz oranları ile 250.000 TL tutarda konut kredisi için 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 5.000 TL oluyor. Kredinin faiziyle beraber geri ödemesi 659.000 TL’ ye denk geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.