Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Başladı

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üsküdar'ın 16 mahallesinde kentsel dönüşümün başlaması kararı verdi. Üsküdar'da kentsel Dönüşüm çalışmaları start verdi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkan kararla Çamlıca etekleri de dahil 16 mahallede kentsel dönüşüm başlayacak.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Üsküdar'da da yapılması planlanan dönüşüm için çalışmalar geçen hafta start aldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkmen ilk önce Harem'in taşınacağını açıklarken, "Harem’in taşınması, Üsküdar Meydanı’nın tamamlanması, Salacak ve Beylerbeyi sahil projeleri 2018 sonu gelmeden bitecek. Otogar Ataşehir’e taşınıyor ve orası bir rekreasyon alanı. Donatılar ve park olarak değerlendireceğiz." dedi.

"PROJEDE MEYDANI ÜÇ KAT BÜYÜTÜYORUZ"

Üsküdar'in merkezi bir yer olduğunu belirten Türkmen, "Üsküdar Anadolu’nun son ilçesi ve Avrupa’dan gelirken ilk ilçesi. Yani merkezdeyiz. Ulaşım anlamında Üsküdar İstanbul’un en önemli merkezi. İstanbul’un taşı toprağı altın deriz, Üsküdar’ın yakut. Aynı zamanda insanların yaşamak için çok fazla tercih ettiği bir ilçe. 550 bin nüfusumuz var. Bu kadar yoğun nüfusun olduğu yerde ulaşım hamleleri yapmak lazım. Meydanı düzenleme sebebimiz bu. Meydan insan sirkülasyonunun ciddi olduğu yerlerden biri. Artık kaldıramaz hale geldi. Projede meydanı üç kat büyütüyoruz, altına bin araçlık otopark yapıyoruz. 2019’a yetişmiyor bu. 2021-2022 gibi bitecek. İki projeden biri Marmaray’ın çıkışından başlayan ve yerin altından Beykoz’a ulaşan bir raylı sistem. Mevcut Beykoz-Üsküdar karayolunun altından gidecek. Bir diğeri Harem-Üsküdar-Beylerbeyi-Küçüksu arasında lastik tekerlekli araçlar için tünel. Harem’den tünele giriyorsunuz Kuzguncuk’tan geçip, Beylerbeyi’nde yeryüzüne çıkıyor. Daha sonra tekrar dalıyor Küçüksu’da çıkıyor. Bu proje de raylı sistemle at başı gidecek. Tünel biraz daha önce proje olarak. 2022’de biter. Şu anda güzergâhlar belirlendi ve çalışmalar devam ediyor."

ÜSKÜDAR RUHU YAŞAYACAK

1+1 evlere izin verilmeyeceği ve Üsküdar Evleri geleneği başlayacağını açıklayan Türkmen “Dönüştürülecek binalar için estetik kurul kurduk belediyemizde ve kuruldan geçmeyen projelere onay vermeyeceğiz. Binalar saçaklarıyla, cam, çerçeve ve balkonlarıyla bir Osmanlı geleneği tarzında olacak. Günümüzü yakalayacak ama Üsküdar ruhunu yansıtacak. İsteyen istediği renge boyayamayacak binasını. Şu anda Üsküdar Belediyesi olarak yeni bir arsamız var Nato Yolu’nda. 181 konut yapıyoruz oraya. TOKİ ile anlaştık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.