Urla'daki O Alan 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı İlan Edildi

Urla'daki O Alan 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı İlan Edildi

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu,Urla İlçesine bağlı Özbek Mahallesi'nde yer alan Burgaz Mevkiindeki alanı 1'nci Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil etti.

A+A-

İzmir'in Urla İlçesine bağlı Özbek Mahallesi'nde yer alan Burgaz Mevkiinde, Klazomenai antik kentinin çevresinde yer alan ve yazılı kaynaklarda da adları geçen ikincil büyük yerleşimlerden biri olan, Erken Tunç Çağı'ndan Roma Dönemi içlerine dek kesintisiz iskan edilmiş olan alanın 1'nci Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescillenmesine karar verildi.

Egedesonsöz'den Oktay Güçtekin'in haberine göre; Alınan kararda, "Erken Tunç Çağı'ndan Roma Dönemine dek kesintisiz iskan edilmiş olan bölgenin yerleşim tarihçesi açısından büyük önem taşıyan, karar eki paftada koordinat bilgileri verilerek sınırları belirtilen alanın 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine, sit fişinin uygun olduğuna, tapu kütüğünün beyanlar hanesine "1.derece arkeolojik sit alanıdır" şerhinin konulmasına" karar verilmiştir ibarelerine yer verildi.

Alınan kararda ayrıca, "Kesinlikle hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyecektir, bilimsel kazı çalışmaları dışında herhangi bir uygulama yapılamayacaktır. Taş, toprak, kum vb. alınamaz, kireç, taş, tuğla, mermer, kum, maden vb. ocakları açılamaz, toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı ve benzeri malzeme dökülemez" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.