Üçüncü Havalimanına Bir Ödül Daha

Üçüncü Havalimanına Bir Ödül Daha

İstanbul'un en büyük projelerinden biri olan Üçüncü Havalimanı, 2016 Dünya Mimarlık Festivali'nde bir ödül daha aldı.

A+A-

İstanbul'un ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak Üçüncü Havalimanı, bir ödülün daha sahibi oldu.

Üçüncü Havalimanı bir ödülün daha sahibi oldu

ÖDÜL ALDI

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen '2016 Dünya Mimarlık Festivali'nde dünya çapında mimar ve tasarımcılar bir araya geldi. İstanbul Yeni Havalimanı terminal binası için "Gelecek Projeler-Altyapı" kategorisinde tasarım ödülünü aldı.

Üçüncü Havalimanı bir ödülün daha sahibi oldu

"PROJE BİZİ GURURLANDIRDI"

İstanbul Grand Airport (IGA) Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Projemizin dünya genelinde daha inşaat sürecindeyken dikkat çekmesi ve ödüle layık görülmesi bizi çok gururlandırıyor. Bu milli projenin dünyanın her yerinde dikkat çekiyor olması ve hak ettiği yeri buluyor olmasını görmek çok güzel. Ayrıca içerisindeki yapı, kültür tamamen Türk mimarisini andırıyor. Biliyorsunuz çatımız özellikle büyük usta Mimar Sinan'dan esinlenilen bir yapı. Artı içinde çok büyük duty-free alanı olacak, orada da İstanbul'un Boğaziçi'nin görüntüsünü vereceğiz. Proje hem çok fonksiyonel tasarım olarak, aynı zamanda da kültürümüzün motiflerini yansıtan bir yapı olması açısından çok önemli" ifadelerini kullandı.

Üçüncü Havalimanı bir ödülün daha sahibi oldu

DÜNYADA DİKKAT ÇEKİYOR

Türk havacılığını bir üst lige taşıyacaklarını ve rekabetçi ortamdan faydalanılacağını dile getiren Akçayoğlu, "Örneğin, Suudi Arabistan'ın petrolü rekabetçi bir durum çünkü petrolü çıkıyor ama Türkiye'nin lokasyonu bu anlamda Türkiye'yi çok rekabetçi kılıyor. Bu proje, kamu-özel ortak iş birliği projesi, bir yap-işlet projesi, Türkiye'nin bütün kurumları bu konuda gerçekten çok uzmanlaştı. Müthiş bir Türk modeli oluştu. Dünyada çok dikkat çekiyor ve Türkiye için gerçekten yap-işlet modelinde bambaşka bir lige yerleşti. Bu proje, Sayın Cumhurbaşkanımızdan tutun Başbakanımıza kadar herkesin göz bebeği bir proje. Bu yüzden bu proje için ekstra bir efor harcıyoruz. En iyi bir şekilde tamamlamak en büyük niyetimiz" dedi.

Üçüncü Havalimanı bir ödülün daha sahibi oldu

SON TEKNOLOJİ KULLANILACAK

Projenin lokasyonunun uygun bir yerde olduğunu ve atıl alanın ekonomiye fayda sağlayacağını belirten Akçayoğlu, güvenlik alanında da en son teknolojiyi kullanacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.