Tüzel Bilirkişilik Uygulaması İstanbul ve Antalya'da Uygulanacak

Tüzel Bilirkişilik Uygulaması İstanbul ve Antalya'da Uygulanacak

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, konut dolandırıcılığının önüne geçmek için tüzel bilirkişilik sistemini hayata geçirmişti. Tüzel bilirkişilik pilot uygulaması Ankara'dan sonra İstanbul ve Antalya'da da uygulanacak.

A+A-

Daha önce Ankara'da pilot olarak uygulanmaya başlayan özellikle konut dolandırıcılığında hayati önem taşıyan tüzel bilirkişi uygulaması İstanbul ve Antalya'da da başlıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bakanlık tarafından yapılan açıklamada, tüzel kişi bilirkişilik uygulamasının, bilirkişilik sisteminin etkin, verimli ve düzenli biçimde gecikmeden işlemesine yardımcı olduğu ifade edildi.

İnsan Hakları Eylem Planı dahilinde çözüm için uzmanlığa ihtiyaç olan konularda başvurulan bilirkişilik müessesesinin etkinliğinin çoğaltılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtilen açıklamada, özel hukuk tüzel kişilerinin bilirkişilik yapabilmelerine yönelik Ankara Adliyesi ve Ankara Batı Adliyesi İcra Müdürlüklerindeki pilot uygulamanın 21 Aralık 2020'den bu yana başarılı şekilde yürütüldüğü aktarıldı.

Öncelikle gayrimenkul değerleme alanında Ankara'da hayata geçen pilot uygulamanın, İstanbul Anadolu ve Antalya icra müdürlüklerinde de uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, uygulamanın keşif tarihlerinin belirlenmesi ve raporun hazırlanması sürecinde koordinasyonun sadece bir yetkiliyle yapılmasıyla zaman ve emek kaybına son verildiği ifade edildi. Açıklamada, böylelikle raporların tüzel kişi bilirkişi dahilinde çalışan uzmanlar tarafından zamanında hazırlanabildiği, işlem sürecinin gecikme olmadan ve hızlı şekilde gerçekleştirmesine yardımcı olduğu anlatıldı.

Pilot uygulamanın, hatalı ve geciken bilirkişi raporlarından meydana  gelen sorunları da en aza düşürdüğü ifade edilen açıklamada, böylece bilirkişilik sisteminin etkin verimli ve düzenli şekilde, gecikmeden işlemesine katkı yaptığına vurgu yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.