Türkiye'nin Renk Haritası Çıkarıldı!

Türkiye'nin Renk Haritası Çıkarıldı!

Polisan Kansai Boya, Türkiye’nin renk haritasını ortaya çıkardı. Türkiye'nin tüm bölgelerinde iç ve dış cephede en çok kullanılan boyalar açıklandı. Dış cephede beyaz ve tonları, iç mekanlarda ise ağırlıklı olarak bejler ve griler ön plana çıktı.

A+A-

Türkiye’nin en yaygın satış ağına sahip boya markası Polisan Kansai Boya, 5 bini aşkın satış noktasından elde ettiği veriler çerçevesinde, 2020 yılında Türkiye’nin renk haritasını ortaya koydu. Ülkemiz geçtiğimiz yıl dış cephede daha önce hiç kullanmadığı kadar beyaz ve tonlarına yöneldi. İç mekanlarda ise ağırlıklı olarak bejler ve griler ön planda olsa da canlı renk dokunuşlarıyla evleri kişiselleştirme trendi de devam ediyor.

ic-cephe-boya.jpg

Mimari kaplama kategorisinde çığır açan iç ve dış cephe boyalarını sektöre kazandıran Polisan Kansai Boya Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, 2020 Türkiye renk haritasına ilişkin şunları söyledi: “Polisan Kansai Boya’nın sahip olduğu geniş satış ağı sayesinde Türkiye’nin hangi bölgesinde hangi rengin daha çok tercih edildiğini kolaylıkla söyleyebiliyoruz. Ülkemizin her köşesinde farklı kültürlerin ve medeniyetlerin izlerini görebilirsiniz. Dolayısıyla coğrafyamızın zevkleri ve renkleri de bölge bölge, il il hatta köy köy değişiklik gösteriyor. İç cephede ülkemiz genelinde en çok tercih edilen rengimizin ‘Kumsal Beji’, dış cephede de ‘Bahama Beyazı’ olduğunu görüyoruz. Yaşadığımız pandeminin de etkileriyle tüketici eğilimlerinin minimalist bir yaşam tarzına yöneldiğini ve sadeleştiğini söyleyebiliriz.”

İç mekanlarda renk tercihleri:

Türkiye genelinde iç mekanlarda bejler ve griler ön planda olsa da listelere alt sıralardan giren sarı, mor, mavi, yeşil ve terakota gibi çarpıcı renkler de dikkat çekiyor. Marmara Bölgesi ile Adana, Bursa, İzmir, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İzmit ve Trabzon gibi illerin ilk renk tercihi “Kumsal Beji”. Trakya Bölgesi ile Samsun, Antalya ve Ankara illeri en çok “Dingin Gri” tonlarını seviyor. Konya “Açık Fildişi” rengini seçerken, Kayseri de “Sakız Beyazı” diyor. En çok tercih edilen diğer Polisan Kansai Boya renkleri ise, “Sakız Beyazı, “Sahra Beji”, “Sade Bej”, “Marjinal Gri”, “Masum Beyaz”, “Karizmatik Krem”, “Açık Fildişi” ve “Şampanya” oldu.

Dış cephede renk tercihleri:

2020 yılında Türkiye genelinde, dış cephelerde en çok beyaz ve tonları tercih edildi. Şehir siluetlerinde daha sade, göz yormayan renkler ön plana çıktı. Trakya’nın “Bulut Grisi” renk tercihi dışında, neredeyse tüm bölgelerimizde, “Bahama Beyazı” en çok kullanılan renk oldu. Dış cephede gri tonları listeleri sıkı bir şekilde zorlarken Türkiye genelinde en çok öne çıkan renkler, “Taş Grisi”, “Kasırga Grisi”, “Buzul Beyazı”, “Atlas Mavisi”, “Kar Beyazı”, “Fildişi Sahili”, ve “Poyraz” oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.