Türkiye'nin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesinin Temeli Atıldı

Türkiye'nin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesinin Temeli Atıldı

Sur Yapı’nın Kepez-Santral bölgesinde 8 milyar TL yatırımla hayata geçirdiği Antalya Projesi’nin resmi temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

A+A-

Sur Yapı’nın, Antalya’nın Kepez-Santral bölgesinde hayata geçirdiği Antalya Projesi’nin resmi temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Dağcan, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas ile Sur Yapı Genel Müdürü Ufuk Elmas’ın yanı sıra üst düzey bürokratlar, hak sahipleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Elmas: Büyük bir azimle çalışıyoruz

Ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 8 yılda tamamlanması öngörülen ve 8 milyar TL’lik yatırım değeri olan projenin kent ekonomisine katkısı ve sağlayacağı istihdama değindi. Projenin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Elmas, şöyle konuştu: “Bir ramazan günü, güzel bir günde bu temel atma törenini bizlere bahşettiği için Mevla’ya hamd ediyorum. Geçen yıl şubat ayında bu projeye ihale yoluyla dahil olduk. Mart 2017 gibi sözleşme imzaladık, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’le… Ve o günden itibaren de hummalı bir çalışmayı ve büyük bir yükü üstümüze almış olduk. İnşallah Rabbim mahcup etmez, hem sizlere, hem bütün Türkiye’ye… Önemli bir iş yapıyoruz. Büyük bir azimle, büyük bir gayretle bugünlere getirmek için çalışmalarımızı hızlandırdık.”

“Antalya bir dünya markası”

“Burada geleceğe miras modern bir şehir inşa ediyoruz. İçerisinde 19 bin bağımsız bölümden oluşan konutlar, ofisler, home office’ler, dükkanlar, çarşılar, okullar, camiler, sosyal alanlar, müzeler var. Büyük kent parkıyla beraber ciddi bir şehir inşa etmiş oluyoruz. 8 yılda, 8 milyar TL’lik büyük bir ekonomik aktivite olacak. Bunun büyük bir kısmını da Antalyalı kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Aralık ayında satışa başladığımızda Türkiye’nin her tarafından hatta dünyadan çok ciddi bir ilgiyle karşılaştık. Yaptığımız iş çok iyi anlaşıldı. Antalya’nın bir dünya markası olduğunu hep beraber bir kez daha görmüş olduk. İnşa edilen bu yeni şehirde bizlere her zaman destekleriyle güç veren ve projeyi çok yakından takip eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Temel atma merasimine katılarak bize güç veren, ülkemizi başarıyla yurt dışında temsil eden Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Antalya’ya geldiğimiz günden itibaren bizi yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na teşekkür ediyorum. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve bizimle aynı heyecanı taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel’e şükranlarımı sunuyor, kıymetli mesai arkadaşlarını özverili çalışmalarından dolayı kutluyor, kentsel dönüşüm çalışmasının tüm süreçlerini takip eden, neticelendiren müşavir firmamız SANPAŞ ile Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“Türkiye’nin en büyük projesini, Türkiye’nin en büyük bankası Ziraat Bankası finanse ediyor”

“Ziraat Bankamız da projemizin finansmanını üstlendi. Dolayısıyla Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini Türkiye’nin en büyük bankası finanse etmiş oluyor. Ziraat Bankası’nın yönetim kurulu üyeleri ve tüm ekibi, bizlerle birlikte ellerini taşın altına koymaktan çekinmediler. Projemizin finansmanı noktasında bizlerden desteğini esirgemeyen Ziraat Bankası Yönetim Kurulu’na, Genel Müdür Hüseyin Aydın Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Merasimimize katılarak bizleri onurlandıran Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Dağcan Bey’e ve tüm Ziraat Bankası mensuplarına teşekkür ediyorum. Çünkü çok önemli bir işti bu iş. Bütün ayaklarını bir araya getirip finansmanı çözülmeyen bir iş elbette ki herkes için farklı olabilirdi ama o anlamda da Türkiye’nin en büyük projesini Ziraat Bankası’yla beraber yürütmüş oluyoruz.”

“Türkiye’nin 81 iline ev sattık”

“Satışa çıktığımızdan itibaren büyük bir talep aldık. 6 ay içinde aşağı yukarı 1800 bağımsız bölüm sattık. Dünya genelinde 55 ülkeden ziyaret aldık. Umduğumuzun üzerinde büyük bir ilgiyle karşılaştık. Türkiye’nin 81 iline ev sattık. Hakkari’den Edirne’ye, Samsun’dan Antalya’ya, kuzeyden güneye, doğudan batıya her iline sattık. Onun dışında Avrupa’da yaşayan ve dünyanın her tarafında çalışan Türklerden ciddi talep alıyoruz, satıyoruz.”

“Birleşmiş Milletler gibi oldu”

“Ruslardan talep aldık, Araplardan talep aldık, İran’dan talep aldık ama daha yeni başlıyoruz. Çünkü turizm sezonuna yeni girdik. Bundan sonra yabancı satışımızın daha fazla artacağını düşünüyoruz. Sayın Dışişleri Bakanım, Birleşmiş Milletler gibi oldu. Burada ciddi bir sinerji oluşacak inşallah…”

Türel: Tüm tapular ocak ayına kadar hazır

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise “Projenin yönetim planını onayladık, tapu işlemlerinin gerçekleşmesi için bütün belgeleri Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne gönderdik. Tapularınız hazırlanıyor. Ocak sonu gibi bütün vatandaşlarımıza tapularını teslim edeceğiz. Biz söz verdik, yapıyoruz işte… Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımız, başbakanımızla birlikte Antalya’ya olan müthiş desteği, bizim buralarda önümüzün açılmasına vesile oluyor. Sizlere, sayın Cumhurbaşkanımızın Kepezaltı Santral projemizin finansman sorunlarıyla ilgili üç defa bizzat yanımda ilgililerle konuştuğunu söylesem belki inanmazsınız ama gerçek böyle… Bu destekleri almasak belki hâlâ bekliyor olurduk. Bu kadar huzurlu yolumuza devam edemezdik. Bakanlığımız kira yardımlarını göndermese sizlere mahcup olabilirdik. O yüzden ben hep söylüyorum, Antalya’da yaptığımız bütün projelerin gerçek sahibi Antalyalılardır, sizlersiniz. Bu projeleri biz olmayı başardığımız için yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bakanlarımıza, büyük bir uyum içerisinde sayın Valimiz başta olmak üzere çalıştığımız için yapıyoruz. Kavga etmiyoruz, aksine uzlaşıyoruz ve destek alıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizler bizi desteklediğiniz müddetçe biz size mahcup olmadan yolumuza devam edeceğiz. Destek sizden, hizmet bizden” dedi.

Özhaseki’den kira yardımına zam müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de törende bir konuşma yaptı. Özhaseki, “Kentsel dönüşümleri takip eden bir bakan olarak burada gördüğüm manzaradan gurur duydum. Çok küçük projelerde bile insanların uzlaşmasını çok göremiyoruz. 3 bin 265 kişi belediyeye inandı, bu uyumdan dolayı başkanlarımızı kutluyorum. Hakikaten iftihar ettim, neredeyse herkes gelmiş imza atmış. Elbette ki burada Menderes Başkan’ın liderliği var, müteahhit firmamız da zaten çok başarılı. Türkiye çapında bir firma. Yıllardır tanıyoruz, güveniyoruz ama sizlerin de gelip idarecilerimize güvenerek imza atmanız takdire şayan. Elinize sağlık, Allah hepinizden razı olsun. Biz 600 lira kira yardımını, iki yıllık enflasyonu ekleyerek 720 lira olarak hesapladık. Bu da küsurlu olur dedik, değerli bakanımızın girişimleriyle aylık kira yardımı 750 lira olarak ödenecek. Türkiye’de kentsel dönüşüm bir zorunluluk. Deprem bölgesinin yoğun olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kimliksiz ve sağlıksız yapılardan kurtulmamız lazım” dedi.

Çavuşoğlu: Tüm Türkiye’de örnek olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise projenin Türkiye’nin önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. Emeği geçenlere teşekkür eden Çavuşoğlu, “Temelini attığımız bu kentsel dönüşüm projesi diğer dönüşümlere vesile olacak. Antalya’da bunu başarmamız lazım. Tüm Türkiye’de örnek olacak. İnsanların güvenini kazanacağız. Antalya olarak dünya markası olmalıyız. Bunun gereğini yapmamız lazım. Kentsel dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım. Emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyorum. Altan Bey, sizleri de gönülden tebrik ediyorum. Türkiye’de önemli bir marka Sur Yapı’nın da bu projeyi üstlenmesi bizim için ayrı bir mutluluktur. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Dağcan, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas ve Sur Yapı Genel Müdürü Ufuk Elmas projenin ilk harcını döktü. Ardından Sur Yapı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde kurulan 10 bin kişilik iftar sofrasında vatandaşlarla birlikte oruçlar açıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.