Türkiye Kentsel Dönüşümle Yılda 500 Milyon Dolar Tasarruf Sağlayacak

Türkiye Kentsel Dönüşümle Yılda 500 Milyon Dolar Tasarruf Sağlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Eylem Planı, Türkiye’de 500 milyon dolarlık tasarrufun da kapısını araladı.

A+A-

Kentlerin dönüşüm anayasasını oluşturacaklarını söyleyen Murat Kurum, dönüştürülmesi acil olan 6,7 milyon konuttan acil, öncelikli denilen 1,5 milyon konutun dönüşümünün de 5 yıl içerisinde gerçekleştireceğini ifade etti.

MİMARİ KADAR TASARRUF DA ÖNEMLİ

Söz konusu eylem planının Türkiye’nin yapı stokunu daha güvenli hale getireceğini bunun yanı sıra Türkiye ekonomisine büyük katkıda bulunacağını ifade eden Baymak CEO’su Ender Çolak, “Kentsel Dönüşüm Planı’nın ülkemiz ekonomisi için de son derece önemli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Plan kapsamında 6,7 milyon konuttan acil, öncelikli denilen 1,5 milyon konutun dönüşümünün 5 yıl içerisinde sağlanacağı açıklandı. Bu yapıların neredeyse tamamında eski ısıtma sistemleri kullanılıyor. Yapılan son düzenlemeler ışığında; inşa edilecek yeni binalarda enerji verimliliği yüksek ürünler kullanılacak. Bu sayede de Türkiye, yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık tasarruf edebilir. Biz de Baymak olarak mimarinin gücü kadar; sürdürülebilir, tasarruflu, çevre dostu özelliklerle binalar inşa etmenin ülkemizin geleceği için olan önemini biliyoruz ve bu konuda başlatılan seferberliğe her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

İKLİMLENDİRME PAZARI DEĞİŞİYOR

İklimlendirme sektöründe sadece Türkiye’de değil tüm dünyada çok köklü değişiklikler yaşandığını ifade eden Ender Çolak şöyle devam etti: “Artık bütün ilgili kurumlar ve şirketler, yaşanan bu değişime hazırlıklı olmak zorunda. Gelecek bize çocuklarımızın yaşayabileceği bir dünya için temiz enerji kullanımını, yenilenebilir kaynak tüketimini işaret ediyor. Yenilenebilir enerji kullanımı için geçtiğimiz yıl dünyada 200 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı. Araştırmalar 10 yıl içinde Avrupa’da kombi ve kazan pazarının yüzde 30 oranında daralacağını, katı yakıtlı kazan pazarının da zaman içinde yok olacağı gösteriyor. Diğer yandan Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yapılan projeksiyonda, 2060 yılına kadar dünyada kullanılan elektriğinin yarısından fazlasının güneş enerjisiyle üretileceği ve sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltacağı öngörülüyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.