Türk Yatırımcılar İran'da 5 Yıldızlı 10 Otel Yapacak

Türk Yatırımcılar İran'da 5 Yıldızlı 10 Otel Yapacak

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Esger Monsan Türk yatırımcıların İran'da5 yıldızlı 10 otel inşa edeceğini söyledi.

A+A-

Monsan Türk yatırımcıların İran'daki faaliyetleriyle ilgili, "Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kurumlarımız arasında mutabakat var ve Türk yatırımcılar bu mutabakata göre İran'da 5 yıldızlı 10 otel inşa edecek." diye konuştu.

Otel inşası meselesinin İran makamlarınca takip edileceğini belirten Monsan, "Söz konusu mutabakatın hayata geçirilmesi konusunda Türk Bakan ile görüştük." dedi.

Monsan, Türk yatırımcıların inşa edecekleri oteller için arazi ayırdıklarını vurgulayarak, yatırımcıların ayrıca İran'a geldiklerinde arazileri göreceklerini belirtti.

İran'ın, Türkiye'deki tanıtım faaliyetlerine hız vermesi gerektiğini de belirten Monsan, şu şekilde konuştu:

"İran'daki Türk turistlerin oranında yüzde 27 artış sağlandı ve bu oran Türk turistlerin kültürel yakınlığı göz önüne alındığında daha da artacak."

Monsan ayrıca, İran'da 158 olan 4 ve 5 yıldızlı otel sayısının 280'e çıkarılmasının hedeflendiğini de belirtti.

- "BM ambargoları dahi İran turizmini olumsuz etkilemedi"

İran'a uygulanan ambargonun yabancı yatırımlar üzerindeki etkisi hakkında da açıklamalar yapan Monsan, "Ambargolar ABD'nin tek yönlü siyasetidir. Türkiye gibi birçok ülke ABD'nin ambargo kararını uygulamıyor. Bu nedenle yatırımcılar için bir sorun yok." diye konuştu.

Monsan, Birleşmiş Milletler'in de daha önce İran'a yaptırım uyguladığını ve söz konusu yaptırımların şimdikinden daha kapsamlı olduğunu ancak onun dahi İran turizmini olumsuz etkilemediğini belirtt.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.