Türk Çimentocular Mapei Milano’da

Türk Çimentocular Mapei Milano’da

Bu yıl kuruluşunun 82. yılını kutlayan MAPEI, İtalya’nın Milano kentinde 2 günlük teknik seminer düzenledi.

A+A-

Seminerde, sektördeki güncel gelişmeler ile ilgili bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Çimento üretimi konusunda, Türkiye’nin önde gelen fabrikalarının, sorumlu teknik insanlarının ağırlandığı seminerde çimento katkısı ve çimento öğütmesi konusunda Mapie’nin deneyimli teknik insanları tarafından çimento üretimi konusunda teknik bilgilendirme ve sunumlar yapıldı.

 

İnşaat sektörüne yönelik kimyasal ürünler, dolgu malzemeleri ve yapıştırıcıların üretiminde dünya lideri olan, 2018 yılında Türkiye içinde çimento öğütme kimyasalları ve krom indirgeyicileri konusunda yatırım yapan MAPEI böylece bir ilkide gerçekleştirerek, Türk Çimento Sanayisinin Devlerini Milano’da biraraya getirdi. Bu vesile ile İtalya Serie A takımlarından yine Mapei’nin sahibi olduğu Sassuolo takımının Mapei Stadyumu’nda oynadığı Sassuolo-Napoli maçında misafirlerini ağırladı. Türk Milli Takımı’nın parlayan yıldızı Merih Demiral’ında Sassuolo formasıyla ilk 11’de başladığı ve iyi bir oyun sergilediği maçta misafirler ayrı bir gurur gecesi yaşadılar.

 

2018 yılı itibariyle çimento katkı kimyasallarını Türkiye’de üretmek için yeni bir hat kuran MAPEI, 2013 yılından buyana içinde bulunduğu Türkiye pazarında, zemin kaplama ürün grubu, epoksi esaslı dekoratif ürünler ve çimento esaslı dekoratif kaplama ürünlerinde de pazar payını artırmayı planlıyor.

 

MAPEI Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, dünya pazarında Türkiye’nin ekonomik önemine dikkat çekti. Tarmur, “Yeniden yapılanma ile Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptık. Ekonomik anlamda akılcı çalışmalarla ilk bir yılda başarılı bir grafik çizdik. MAPEI dünya çapında her türlü zemin, temel, duvar kaplama malzemelerinin uygulanması için yapıştırıcı ürünler, zemin kaplama ürünleri, ısı yalıtım ürünleri, dış cephe boyaları, su yalıtım ürünleri, özel harçlar, çimento ve beton katkıları, restorasyon ürünleri, spor tesisleri için ürünler, yeraltı inşaat ve tünelleri tünel açma makineleri için ürünler üreten büyük bir firma. Biz de MAPEI Türkiye olarak üretime ve tedarik zincirine dönük yatırımları tamamladık; geliştirdiğimiz satış ve bayilik teşkilatlarımız ile Türkiye’nin bu potansiyeli yüksek pazarında lider olmak için çalışıyoruz. Hedefimiz, kalitesini dünya çapında projeler ve pazarlarda ispatlamış ürünlerimiz ile büyümek ve piyasada lider konuma gelmek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.