Tüm İlçelerde İnşaat Ruhsatı Harçları ve Süreleri Aynı Olacak

Tüm İlçelerde İnşaat Ruhsatı Harçları ve Süreleri Aynı Olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeni imar yönetmeliğinin yayınlanması ile İzmir’deki tüm ilçe belediyelerine ödenen ruhsat harçları ve sürelerinin standart olacağını söyledi.

A+A-

İzmir Ticaret Odası ocak ayı meclis toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer de katıldı. İzmir Ticaret Odası başkanı Mahmut Özgener toplantıda inşaat ruhsatı için istenen belgeleri belli standartlara bağlanmasını sağlayan Soyer’den her ilçede farklı uygulanan tapu harcı, yol ve kanal bedellerinin standarda bağlanmasını istedi.

MÜTEAHHİT NE KADAR HARÇ ÖDEYECEĞİNİ, NE KADAR SÜREDE RUHSAT ALACAĞINI BİLECEK

Özgener’in talebine olumlu yanıt veren Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği çıktığında ruhsat harçları, işlemleri ve süreleri de belli standartlara bağlanmış olacak. Odalarla berber yönetmelikle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Yönetmelik belediye meclis komisyonuna gönderildi. İlk veya ikinci mecliste gündeme gelecektir. Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra belediyelerde alınacak ruhsat ücretleri aynı olacak. Müteahhitler ne kadar paraya ödeyeceğini, hangi işlemleri yapacağını ve ruhsatının ne kadar sürede çıkacağını biliyor olacak” dedi.

ÖZEL OTOPARK YAPILMASINA İMKAN TANIYAN PLAN NOTLARI EKLENECEK

İzmir’deki otopark sorunu ile ilgili meclis üyelerinden gelen sorunları da değerlendiren Soyer, “Otopark İzmir’in en kronik sorunlarından biri. Karabağlar ve Bayraklı’da iki adet katlı otoparkı hizmete açıyoruz. Ayrıca özel mülklerde otopark yapılabilmesi için imar planlarına plan notu ekleyeceğiz. Özel otoparklar yaygınlaştığında otopark sorunu da biraz hafifleyecektir” ifadelerini kullandı.

BİZ DEPREME HAZIRIZ AMA İZMİR HAZIR DEĞİL

Deprem konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazır olduğunu belirten Soyer şunları söyledi, “Depreme karşı her türlü hazırlığımızı yaptık. Ancak İzmir hazır değil. Biz afet karşısında ne yapacağımızı biliyoruz. İzmir’i depreme hazır hale getirmek için uzun soluklu bir çalışma gerekiyor. Hem sahil kıyısında hem de fay hatları üzerinde yapılmış yapılar var. Kentsel dönüşüm ve başka çalışmalar yapmalıyız. Kentsel dönüşüm konusunda tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Toplanma alanları nerede? Ekipler nerde görev yapacak? Kaç araç var ve hangi araçladan kimler sorumlu olacak? Deprem anında kime nasıl ulaşılacak? Tüm bu çalışmalar hazır. Bu hazırlıklarımızı en kısa süre içerisinde İzmirlilerle paylaşacağız”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.