Transform Fikirtepe'de Satışlar Başladı

Transform Fikirtepe'de Satışlar Başladı

120 aya kadar vade ve yüzde 0,80‘den başlayan faiz oranlarıyla satışa sunulan Transform Fikirtepe, Türkiye’nin her tarafından yatırımcıları ve Kadıköy’ün merkezinde konforlu bir yaşam arayanları değişime davet ediyor.

A+A-

Kentsel dönüşüm sürecindeki Fikirtepe’nin katma değerli ve bölgede çıtayı yükseltecek projesi TRANSFORM FİKİRTEPE, Vakıfbank Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı ile Vakıfbank Personeli Özel Sosyal Güvenlik Hizmetleri Vakfı tarafından 1988 yılında kurulan Obaköy Gayrimenkul ile 37 yıldır Türkiye’nin farklı noktalarında kalite ve güveni inşa eden Haldız İnşaat ortaklığıyla hayata geçiriliyor.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe’de Obaköy Gayrimenkul ve Haldız İnşaat işbirliğiyle hayata geçirilen Transform Fikirtepe; mimarisi, peyzajı ve inşaat kalitesiyle bölgenin dönüşüm sürecini yeni bir aşamaya taşıyacak.

22 bin 466 metrekare arsa üzerindeki dört blokta 1080 konut ve 12 adet ticari birimi içeren toplam 157 bin metrekare inşaat alanı için start veren Obaköy Gayrimenkul ve Haldız İnşaat, bir basın toplantısıyla proje detayları hakkında bilgi verdi. Haldız İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Macit Haldız, Vakıfbank Emekli Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demren, Obaköy Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı N. Ender İmamoğlu ve Obaköy Gayrimenkul Genel Müdürü Fatih Küçükcan’ın katıldıkları toplantıda Kentsel Dönüşüm Projesi sonrasında Fikirtepe’nin 160 bin nüfuslu bir şehir olacağı vurgulandı. 

Vakıfbank Emekli Sandıkları tarafından 1988 yılında kurulan Obaköy Gayrimenkul ve 37 yıldır Türkiye’nin farklı noktalarında kalite ve güveni inşa eden Haldız İnşaat’ın ortaklığı ile hayata geçen Transform; 43,72 metrekare ile 276,67 metrekare arasında değişen 1+0, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 dairelerden oluşuyor. Dört bloğun yer aldığı Transform’un bir bloğu ise sadece home-office’lere ayrıldı.

Son 5 yılda 1 milyon metrekare inşa etti

Haldız İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Macit Haldız, sektörde 37 yıldır faaliyet gösterdiklerini, son 5 yıl içinde 1 milyon metrekarenin üzerinde inşaat yaptıklarını, halen 750 bin metrekarenin üzerinde inşaatlarının devam ettiğini de belirterek sözlerine şöyle devam etmiştir:

“Haldız Grup’un inşaat ve yapı operasyonlarını yürüttüğü Haldız İnşaat, 1979 yılında Sakarya’da, seksenli yılların sonlarına doğru Kocaeli’de ve bugün Türkiye’nin çeşitli noktalarında inşaat faaliyetleri yürütmektedir. Haldız Grup çatısı altında inşaat, otomotiv, enerji, medya ve sigorta sektörlerinde de faaliyet gösteren şirketimiz, güçlü finans yapısı ve kalite anlayışıyla hedeflerini sürekli büyütmekte ve geliştirmektedir.

Diğer projelerimizin yanı sıra, Vakıfbank’ın Üsküdar’daki Vakıfbank Spor Sarayı ve Vakıf GYO ile Halk GYO’nun Sancaktepe’de yürüttüğü Bizimtepe Aydos projelerinin de müteahhitliğini sürdürmekteyiz. Bu iki projeden aldığımız sinerjiyi Fikirtepe’ye de taşıyoruz. Obaköy Gayrimenkul’le Transform Fikirtepe’deki işbirliğimizin bölgede önemli bir katma değer yaratacağına inanıyoruz.”

Obaköy Gayrimenkul olarak kalitesine güvendikleri Haldız İnşaat’la birlikte yepyeni bir projeyi hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti belirten Obaköy Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı N. Ender İmamoğlu, “1988 yılında kurulan Obaköy Gayrimenkul, yaklaşık 30 yıldan bu yana Ankara’da yemek fabrikası ve Atakule İş Merkezi’nin işletimi, Antalya’da otel işletimi gibi değişik alanlarda başarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 2016 yılı ilk çeyreğinde nesiller boyu hizmet verecek yapılar üretme bilinci ve güçlü sermayesi ile inşaat-taahhüt sektörüne atılmıştır. T. Vakıflar Bankası T.A.O. Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı yüzde 30, Vakıfbank Personeli Özel Sosyal Güvenlik Hizmetleri Vakfı yüzde 70 hisseye sahiptir. Yılların verdiği birikim ile faaliyet gösterdiği sektörlerde toplumsal ve ekonomik yarar sağlayan, yatırımcı kimliği ve kurumsal kalite anlayışı ile doğruluk ve güveni en önemli değeri olarak koruyan, kaliteyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen bir kurum olarak bilinirliğimizi artırmak istiyoruz”. 

Fikirtepe bölgesi ile ilgili görüşlerini aktaran İmamoğlu, “Bildiğiniz gibi Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe, birkaç yıl içinde yaklaşık 160 bin kişilik modern bir semte dönüşecek. Semt diyoruz ancak bu rakam Türkiye’deki pek çok ilin nüfusunun üzerindedir. Bu rakam ile Fikirtepe Artvin’in merkezinin 4, Sinop merkezin 2,5 katı, Rize, Amasya, Karabük, Çanakkale illerinin merkezine hemen hemen eşit nüfusa sahip olacaktır ve bu örnekler 81 il içerisinde çoğaltılabilir. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye’nin yapı stoğunun ve mahallelerinin modernize edilmesinde, depreme dayanıklı binalarla yenilenmesinde bir model oluşturacak. Bu nedenle Obaköy Gayrimenkul de dönüşümün bir parçası olacak ilk projesini yapmaktan memnuniyet duymaktadır. Obaköy Gayrimenkul olarak prestijli projelerle yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Modern bir şehir doğuyor

Transform Fikirtepe ile gayrimenkul alıcısına şehrin merkezinde ciddi bir getiri potansiyeli taşıyan, hem yatırım yapılabilir hem yaşanabilir bir proje sunduklarını ifade eden Obaköy Gayrimenkul Genel Müdürü Fatih Küçükcan, “Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi her detayı düşünülmüş, ihtiyaçları tam anlamıyla karşılayacak biçimde planlanmış ve İstanbul’da ilk defa bu kadar merkezi bir lokasyonda uygulamaya konmuş kapsamlı bir dönüşüm hareketidir. Yeniden düzenlenen yollar, hafif raylı sistem ve füniküler sistem ile ulaşım sorunları çözülüyor. Üç meydan, parklar, altı adet yeşil aks, alışveriş caddesi ile Fikirtepe yeniden doğuyor. 61 yeni imar adası ile yapı stoğu tamamen yenileniyor. Bu bölgeye Transform ile değer katacağız. Transform Fikirtepe, cazip fiyatları ve ödeme koşulları ile yatırımcılar bakımından ciddi bir getiri, kullanıcılar için ise yeni bir gelecek vaadediyor” dedi.

“Fikirtepe, artık Kadıköy’de iki çevre yolunun buluştuğu noktada 160 bin nüfusluk yeni bir şehir” diyen Küçükcan, Fikirtepe’nin lokasyon avantajlarını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul’un en eski yerleşim alanları arasında yer alan Fikirtepe, şehrin kalbi niteliğinde bir konuma sahipken, yeni ulaşım araçlarıyla daha da değerleniyor. E5 ve TEM otoyollarına, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM köprülerine, Metrobüs, Deniz Otobüsü,  Marmaray  ve Avrasya Tüneli’ne çok yakın bir noktada yer alan Fikirtepe, ulaşım açısından büyük bir avantaja sahiptir.  Ayrıca planlanan dairesel tramvay hattı ve füniküler hattı bölgeye artı değer katacaktır. Transform Fikirtepe projemiz bu ulaşım akslarının kesiştiği noktada yer almaktadır”.  

Zengin sosyal donatı alanı

Transform Fikirtepe’nin sosyal donatı ve peyzaj olarak bölgede öne çıkacağını belirten Küçükcan, home office ve konutlar için ayrı ayrı düzenlenen sosyal tesisler ile yaşayanların her türlü ihtiyacının giderildiğini kaydetti. 22 dönüm arsada 10 dönüm yeşil alan bulunduğunu kaydeden Fatih Küçükcan, “Fikirtepe, artık İstanbul’un en nezih, en merkezi, en yaşanılır alanlarından biri olacak. Eylül 2018 tarihinde ilk teslimlere başlamayı hedefliyoruz. Transform ile Fikirtepe’nin gerçek dönüşümü başlıyor” dedi.

Vakıfbank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası’yla projeye özel koşullarla yapılan anlaşmalar kapsamında 120 aya kadar vade ve yüzde 0,80‘den başlayan faiz oranlarıyla satışa sunulan Transform Fikirtepe, Türkiye’nin her tarafından yatırımcıları ve Kadıköy’ün merkezinde konforlu bir yaşam arayanları değişime davet ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.