Torunlar GYO'dan İstanbul Boğazına Otel, Yalı ve Rezidans Projesi

Torunlar GYO'dan İstanbul Boğazına Otel, Yalı ve Rezidans Projesi

Torunlar GYO, İstanbul Boğazı'nda Özelleştirme İdaresi'nden satın aldığı eski tekel arazisinde 129 odalı otel, rezidans ve yalı projesinin inşaatına başlayacak.

A+A-

Aziz Torun’un sahibi olduğu Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Beykoz Paşabahçe Mahallesi’nde bulunan ve 2012 yılında özelleştirmeyle aldığı eski Tekel Fabrikası arazisine otel, rezidans ve yalılar inşa edecek.

Torunlar GYO’nun hazırlattığı rapora göre güncel değeri yaklaşık 2 milyar TL olan araziye en çok üç katlı yapılar inşa edilecek. Torunlar’ın yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağı arazi toplam 70 bin metrekare büyüklüğünde. Araziye yaklaşık 45 bin metrekare alanlı bir otel inşa edilecek.

Şirketin hazırlattığı raporda, “Konut olarak tasarlanan bloklardan Boğaz’a cepheli 5 adedinin bir bütün halinde yalı olarak, diğer 5 blokun ise kat bazında rezidans daireler şeklinde pazarlanacak. Arazinin Boğaz kenarında olması, manzaralarının bulunması ve yüzölçümü büyüklüğü dikkate alındığında ‘otel’ projesi geliştirilmesinin en uygun strateji olduğu düşünülmektedir” denildi. Böylece proje kapsamında yalı ve rezidansların dışında bir de 129 odalı bir otel yapılacak.

RUHSAT AK PARTİ DÖNEMİNDEN

Proje inşaatının 2,5 yıl süreceği, bu yıl yüzde 30’unun, 2024 yılında yüzde 40’ının, 2025 yılında ise geri kalan yüzde 30’unun yapılacağı, otelin 2025 yılı ortasında hizmete gireceği ifade edildi. Projenin inşaat ruhsatlarının ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) AK Parti döneminde alındığı öğrenildi.

KAZIK ÇAKMASINA İZİN VERİLDİ

Torunlar GYO, 2019 yılında da söz konusu arazinin deniz kıyısına kazık çakmak için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay almıştı. Şirket, İstanbul Boğazı’nda yer alan arazisinin önüne 170 adet çelik borudan oluşan kazık çakılacağını belirtmişti. Eski Tekel Fabrikası’na ait mevcutta 2 bin 888 metrekare büyüklüğünde alana sahip iskele ve rıhtım alanı olduğu belirtilerek ilave kazıklar ile bin 46 metrekarelik alan artışı yapılacağı, bu şekilde iskele ve rıhtım alanının toplam 3 bin 935 metrekareye çıkarılacağı açıklanmıştı.

Kaynak: Birgün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.