Torbalı'da 20 bin Yeni Konut İnşa Edilecek

Torbalı'da 20 bin Yeni Konut İnşa Edilecek

TÜİK verilerine göre ocak-ekim döneminde konut satışında İzmir'de 4'üncü olan Torbalı'da arsa ve konut fiyatları yükseliyor. Torbalı Ticaret Odası başkanı Abdulvahap Olgun ilçede 20 bin yeni konut yapılacağını söyledi.

A+A-

TÜİK'in Ocak–Ekim 2017 dönemini kapsayan konut satış verilerine göre Torbalı, en çok ev satılan ilçeler ve konut adedi sıralamasında 4'üncü sırada yer aldı.

Buca, Karşıyaka ve Karabağlar’dan sonra en yüksek gayrimenkul satışlarının yapıldığı Torbalı, İstanbul ve Ankara'dan da büyük grupların yatırımlara başladığı bir bölge oldu.

Bölgedeki arsa sahiplerinin gayrimenkullerini satma konusunda aceleci davranmamasını öneren arsa uzmanları, konumu, ulaşım rahatlığı ve arazi yapısı olarak gelişime çok uygun olan ilçedeki arsa fiyatlarının gün geçtikçe yükselme trendinde olduğunu; bazı noktalardaki tarlaların metrekaresi 2 bin TL'ye kadar satıldığını vurguluyor.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı Ayrancılar bölgesindeki İzban, otoban gibi ulaşım olanakları, sanayileşme ve buna paralel olarak artan konut ihtiyacıyla birlikte özellikle son 1 yılda arsa fiyatlarının yükseldiğini belirtti.

İlçede ulusal çapta ilgi gören konut sitelerinin de yapımına başlandığını ifade eden Abdulvahap Olgun şu bilgileri verdi: “Torbalı İzban'ın ardından ulaşım olanaklarının da artmasıyla aranan bir ilçe konumuna yükseldi. Torbalı, Ayrancılar, Pancar ve Kuşçuburun gibi bölgelerde sanayileşme nedeniyle artan beyaz yakalı nüfusun konut ihtiyacını karşılamak için yapımına başlanan lüks konutlar da dikkatleri çekiyor. Özellikle artan nüfusu karşılamak için yapılan inşaat projeleri sıradan olmanın ötesinde markaları ve kaliteleri ile ilgi görüyor. Arsa sahiplerinin orta ve uzun vadede kazançlı çıkacağı Torbalı'da, plan proje ve imar çalışmaları devam ediyor. Torbalı'nın da nüfusu her geçen yıl giderek artıyor. Bölgede kamu sektörü, kurumsal şirketler ve özel sektör projelerinin yapımı da devam ediyor. İzmir'e ve havaalanına olan yakınlığı, geniş arazi yapısı, ulaşım olanakları ve sanayi bölgelerinin kümelendiği bir yer olan Torbalı'da 20 bin civarı yeni konut yapılması öngörülüyo

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.