Torbalı Belediyesi 3 Proje İçin Mimari Proje Yarışması Düzenliyor

Torbalı Belediyesi 3 Proje İçin Mimari Proje Yarışması Düzenliyor

Torbalı Belediyesi kent meydanı, katlı kapalı pazaryeri ve yeni belediye binası projeleri için düğmeye bastı. Mimari proje yarışması için oluşturulan jüri ilk toplantısını yaptı.

A+A-

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, seçim döneminde sözünü verdiği kent meydanı, katlı kapalı pazaryeri ve yeni belediye binası için düğmeye bastı. Nüfusu 200 bine dayanan ilçenin aynı zamanda trafik sorununu da çözecek olan bu adımlar için Başkan Uygur’un talimatları ile uluslararası bir proje yarışmasının gerçekleşmesine karar verilmişti.

İzmir Mimarlar Odası işbirliği ile gerçekleşecek yarışma öncesi alanında önemli işlere imza atan ve ulusal-uluslararası birçok prestijli ödülün sahibi olan jüri ekibi ilk toplantı için Torbalı’ya geldi. Yeni belediye binası, kent meydanı ve pazaryeri için incelemelerde bulunan jüri ekibi, projelerin yerlerini gezdi. Gün boyu bu projeler için düşünülen noktaları gezip incelemelerde bulunan jüri ekibi daha sonra Başkan Uygur ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Projelerin olmazsa olmazlarını aktaran ve Torbalılıların ihtiyaçlarını gözetilmesini isteyen Uygur, her aşamayı sıkı takip edeceklerini ifade etti.

30 BİN METREKARELİK PROJE

Torbalı Belediyesi, Belediye hizmet binası, pazaryeri, otopark ve kent meydanı için mimari proje yarışması düzenleyecek. Ulusal Mimari Proje Yarışması öncesi ilk toplantı için Torbalı’ya gelen Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, ulusal mimari proje yarışmasının asil jüri üyeleri Mimar Kemal Can Çinici, Mimar Cem Sorgun, Mimar Can Kaya, Mimar Pınar Gökbayrak, İnşaat Mühendisi Deniz Alkan ile yedek jüri üyesi Doç. Dr. İnci Uzun ve Danışman Jürisi Doç. Dr. Mimar Yenal Akgün Torbalı Belediyesi yöneticileri ile birlikte proje alanlarında incelemelerde bulundu. Kentin dokusunu bozmadan, kente ve kent yaşamına vizyon katacak detayları not alan jüri üyeleri, ikinci toplantı için 15 Ekim’de yeniden bir araya gelecek. Yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda yapılacak olan yeni belediye binası, pazaryeri, katlı otopark ve kent meydanı aynı zamanda ilçe trafiğini de rahatlatabileceği gibi sosyal alanların da artmasını sağlayarak ilçeye yeni kazanımlar eklemiş olacak.

KENTİN DOKUSU BOZULMADAN VİZYONU ARTACAK

İlçenin pazar dokusunu, geleneğini ve alışılmış düzenini bozmadan gerçekleştirilecek olan projelerin yarışması yılsonuna yetiştirilmeye çalışılıyor. Yarışma sonucu en beğenilen projelerin hayata geçirileceği ilçede geleceğe dönük de önemli bir sorun ortadan kalkmış olacak. Torbalı’ya yakışan projeleri, alanında usta mimarların çizimleriyle hayata geçirmeyi planlayan Başkan Uygur ve ekibi, süreci de yakından takip edecek. Hayata geçirilecek olan bu projelerle birlikte Torbalı’nın birçok kilit sorunu da çözülmüş olacak. İlçenin ihtiyacına yanıt verecek olan bu projeler için Türkiye’nin önemli mimarları yarışacak. Jüri üyeleri ile birlikte önemli tespitlerde bulunduklarını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Kent dokusunu bozmadan, şehir hayatına olumlu katkılarda bulunacak olan projeler için yoğun mesai harcıyoruz. İhtiyaçlarımıza yanıt veren yeni projeler kısa süre içerisinde hayata geçirilecek. Türkiye’ye de örnek olacak bir çalışma gerçekleştireceğiz. Torbalı’nın gelecekteki ihtiyaçlarını da göz önüne alınarak hazırlanacak olan proje yarışmasına Türkiye’nin en önemli mimarları katılacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.