Ton Fiyatı 15 Bin Liraya Dayanan İnşaat Demirinde Sert Düşüş Bekleniyor

Ton Fiyatı 15 Bin Liraya Dayanan İnşaat Demirinde Sert Düşüş Bekleniyor

Dolar kurunda yaşanan artışlar nedeniyle inşaat demiri fiyatları 15 bin liraya dayandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL'nin değerini korumaya yönelik hamlelerinden sonra dolar sert düştü. Dolardaki sert düşüşün demir fiyatlarına yansıması bekleniyor.

A+A-

Demir cevheri fiyatı son 2 ayın zirvesine tırmanırken iç piyasada dolar kurunun 18 TL seviyesinin üzerine çıkması ile beraber demirin ton fiyatı tarihi rekor kırdı. 

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizle ilgili açıklamaları nedeniyle döviz kuru yükselişini sürdürdü. Dolar 18 lirayı aşarken Euro 20 lirayı geçti. Dövizdeki artışla beraber satış fiyatı dolar kuruna bağlı olan inşaat demirinde fiyatlar 14 bin 500 liranın yukarına çıktı. Demir fiyatlarının 15 bin liranın üzerine çıkarak yeni bir rekora imza atacağı tahmin ediliyor.

FİYATLAR SERT DÜŞECEK

Doğrudan dolara endeksli olan inşaat demiri fiyatlarında da dolar gibi sert bir düşüş bekleniyor. İnşaat demiri fiyatlarında bir anda 2-3 bin liralık indirim bekleniyor.

demir-fiyatlari-001.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.