TOKİ Bornova Arsasını Satamayınca 17 Milyon TL İndirim Yaptı

TOKİ Bornova Arsasını Satamayınca 17 Milyon TL İndirim Yaptı

TOKİ’nin Bornova Doğanlarda bulunan konut+ ticaret+ benzin istasyonu imarlı arsası üçüncü kez ihaleye çıkıyor. Ocak ayında 95 milyon TL bedelle satışa çıkarılan arsa alıcı bulamazken 8 Haziranda yapılacak ihalede arsa için belirlenen muhammen bedel 78 mil

A+A-

Doğanlar Hacılarkırı’nda bulunan 135 dönümlük arazi askeri bölgeden çıkarılarak Maliye hazinesi tarafından bedelsiz olarak TOKİ’ye devredilmişti. TOKİ bu arazinin imarını toplu işyeri+ticaret+ibadet+belediye hizmet+akaryakıt-lpg ve servis istasyonu+park+askeri+yol ve otopark alanı olarak değiştirdi. TOKİ arsasının planları Çevre Şehircilik bakanlığı tarafından yürürlüğe girdi.

BORNOVA STADYUMU AÇILDI DEĞERİ YÜZDE YÜZ ARTTI

TOKİ Doğanlar arsasını ilk olarak 2015 yılında 43 milyon liraya satışa çıkardı. Ancak arsa için alıcı çıkmadı. Arsanın bulunduğu bölgede Bornova stadının açılmasının ardından arsa 52 milyon TL değer artışıyla 2017’nin ocak ayında yeniden ihaleye çıktı ancak yine de alıcı bulamadı.

17 MİLYON TL İNDİRİM

Doğanlar arsasını 2 yıldır elinden çıkaramayan TOKİ 8 haziranda yeniden ihaleye çıkıyor. TOKİ arsasının bedeli  17 milyon TL düşüşle 78 milyon lira olarak tespit edildi. Arsa  yüzde 25 peşinat ve 36 ay vade şartlarıyla satışa sunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.