TOKİ Arsaları Muhammen Bedelin 2 Katına Satılıyor!

TOKİ Arsaları Muhammen Bedelin 2 Katına Satılıyor!

TOKİ son aylarda milyarlarca lira değerindeki yüzlerce arsayı açık artırmayla yatırımcılara sattı. Piyasanın altında bir fiyatla, KDV'siz ve 24-36-60 ay vadeyle satışa çıkarılan arsalar büyük ilgi görüyor. Arsalar muhammen bedelin 2 katı fiyata satılıyor.

A+A-

Şehir merkezlerinde yaşanan imarlı arsa kıtlığı nedeniyle arsa yatırımcıları TOKİ, Özelleştirme İdaresi ve belediyelerin arsa satış ihalelerine yoğun ilgi gösteriyor. 

Özelleştirme İdaresi ihalelerin tamamını, belediyeler ise büyük kısmını kapalı teklif usulü ile satışa sunarken TOKİ tüm arsaları açık artırmayla satışa çıkarıyor. 

Arsaların muhammen bedelleri piyasanın altında belirleniyor. KDV'den muaf olarak satılan arsalarda yüzde 25 peşinat 24-36 ve 60 ay gibi avantajlı vade seçenekleri sunuyor. Hem fiyatların uygun olması hem de vade avantajından dolayı ihalelere çok fazla yatırımcı katılıyor.

PİYASANIN ALTINDA ÇIKIP PİYASANIN ÜSTÜNDE FİYATA SATILIYOR

Piyasa koşullarına göre uygun fiyata satışa çıkan arsalar rekabetin kızışması ile çok yüksek fiyatlara satılıyor. Geçtiğimiz gün düzenlenen müzayedede Bodrum'daki bir arsa 4 katı fiyatına satılırken, Çeşme'deki bir arsa 3 katından fazla fiyata satıldı. TOKİ'nin satışa çıkardığı arsalar ortalama muhammen bedelinin 2 katı fiyata satılırken. TOKİ arsaları bölgedeki diğer arsaların çok üstünde fiyatlarla alıcı bulurken devletin kasasına daha çok para giriyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.