TOKİ 2002'den Bu Yana İlk Kez 100 Bin Konut Yapacak

TOKİ 2002'den Bu Yana İlk Kez 100 Bin Konut Yapacak

TOKİ'nin ilk kez bir yılda 100 bin konut yapacağını belirten Murat Kurum, "Bu ülkede evi olmayan hiçbir alt gelir grubu vatandaşımız kalmayana dek 240 aya varan vadeyle, 894 lira sabit taksitle bu kampanya yapılacak" dedi.

A+A-

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç Başkanlığı’nda, 2020 Mali Yılı Bütçesi’nin maddelerini görüşmek üzere toplandı. Yürütme adına bütçe görüşmelerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, milletvekillerinin iddia ve sorularını yanıtladı.

'240 AY VADE, 894 LİRA SABİT TAKSİT'

 Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, ’100 bin sosyal konut kampanyası’ kapsamında talepleri toplamaya başladıklarını söyledi.

Kurum, "Bugüne kadar Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız, 2002 yılından bugüne 100 bin sosyal konutu ilk defa bir yılda yapıyor. Bugüne kadar 857 bin bağımsız bölüm ürettik ve 160 milyar liralık iş yaptık. Sosyal donatılarımızı da eklediğinizde 1 milyon bağımsız bölümün üzerinde tamamen alt gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik, yine şehirlerimizin sosyal altyapılarını güçlendirmeye yönelik bir çok iş ve işlemi yaptık ve vatandaşlarımıza teslim ettik. Bu çerçevede alt gelir grubu vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmesi amacıyla ve bu ülkede evi olmayan hiçbir alt gelir grubu vatandaşımız kalmayana dek, 240 aya varan vadeyle, 894 lira sabit taksitle bu kampanya yapılacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum