TMB Başkanından Konutta Balon ve Stok Açıklaması

TMB Başkanından Konutta Balon ve Stok Açıklaması

Türkiye Müteahhitler Birliği başkanı Mithat Yenigün Türkiye'de konut fiyatlarında balon ve stok olduğu iddialarını değerlendirdi. Konut fiyatlarında balon olmadığını belirten Yenigün, "konut ihtiyacını karşılayabilecek kadar stoğumuz var" dedi.

A+A-

Türk Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

1972 yılından bu yana gerçekleştirdikleri 10 binin üzerinde proje ile yurtdışı müteahhitlik pazarında önemli bir yer edinen Türk müteahhitlik firmaları şimdi ABD ve Avrupa gibi gelişmiş pazarlardan davet almaya başladı. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, konut sektöründe balon olmadığını söyledi. 

KONUTTA BALON YOK TALEP DÜŞTÜ

İnşatta iç piyasaya ilişkin değerlendirmeleriniz neler?

İnşaat denince akla hemen konut sektörü akla geliyor. Yılda bizim 1.2-1.3 milyon konut ihtiyacımız var. Pandemi sürecinde sağlanan düşük faizli kredi imkanı sektöre çok ciddi bir destek sağladı. Bir yandan da yastık altındaki önemli bir paranın ekonomiye kazandırılması açısından da çok iyi oldu. Zaman zaman dile getirildiği gibi ben konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var. Sadece ekonomik belirsizlikler nedeniyle talepte bir düşüş var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.