Ticaret Odası'nın Kaderini İnşaat Komitesi Seçimleri Belirleyecek

Ticaret Odası'nın Kaderini İnşaat Komitesi Seçimleri Belirleyecek

İZTO komite seçimlerinde karadenizli müteahhitlerden destek isteyen Necip Nasır, " Oda seçimlerinde Ekrem Demirtaş'a rakip olarak seçime giriyoruz Bizler bu komiteden seçilemezsek Ekrem beye rakip olacak bir yapı kalmayacak" dedi.

A+A-

Müteaahitler Federasyonu (MÜFED) başkanı Necip Nasır ve Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği (KAMİAD) başkanı Zeki Yüksel Ayder'de düzenlediği kahvaltıda Karşıyaka Karadenizliler Derneği başkanı Yaşar Canferoğlu ve dernek üyesi müteahhitlerle bir araya geldi. 

necip-nasir-001.jpg

Toplantıda müteahhitlerden 9 nisanda yapılacak komite seçimlerinde destek isteyen Necip Nasır, "İzmir Ticaret Odası'nda değişimin mutlaka olması gerekiyor. Bu değişimi sadece inşaat komitesi sağlayabilir. Mahmut Özgener ve bizler bu komiteden seçimlere giriyoruz. Eğer komite seçimlerini kazanamazsak Ekrem beye rakip çıkmayacak" dedi.

ONLAR ELEMAN TUTUP ÇALIŞTIRIYOR, BİZ KENDİMİZ SAHADAYIZ

Herkesin gözünün inşaat komitesinde olduğunu belirten Nasır sözlerini şu şekilde sürdürdü, "İnşaat komitesinde 6 bin üye var. O yüzden kimse kolay kolay bu komiteye hükmedemez. Ekrem bey eleman tutmuş tek tek müteahhitlerden ilzam topluyor. Biz öyle yapmıyoruz. Zaten bizimle yola çıkan insanlar bu sektörden. Bizimle beraber çalışan 70-80 müteahhit arkadaşımız var. Hepimiz meslektaşlarımızı tek tek arıyoruz ve ilzamlarını alıyoruz.

Ticaret odalarının amacının kuruldukları yerdeki işadamları ve ticaretle uğraşanların sorunlarını gidermek ve ticaret hacimlerini genişletmek olduğunu ifade eden Necip Nasır, İZTO Yönetim kurulu başkanının yönetim anlayışının son dönemlerde değişimin önünde engel oluşturduğunu söyledi. 

muteahhitler-federasyonu.jpg

 

İZMİR'İN TİCARET POTANSİYELİ DÜŞTÜ

 

“Son 20 – 25 yılda ülkemizin diğer illeri ile karşılaştırıldığında kentimizin var olan potansiyeline yakışmayan bir durgunluk yaşandığı net bir şekilde görülmektedir” diyen Nasır, “ İzmir Ticaret Odası yönetiminin görevini yerine tam olarak getirmemesi nedeniyle İzmir’in ticaret hacmi gün geçtikçe daralmaktadır. İzmirli işadamları, Müteahhitler, Mühendisler, Mimarlar bir zamanlar vatandaşlarımızın yurtdışına göç ettikleri gibi şehir dışına gitmektedirler. Kentten kaçışları engellemek noktasında her İzmirliye çok önemli görevler düşmektedir. Bunun tek yolu da canlanmış bir İzmir ekonomisidir.  Bunu sağlayabilecek en önemli aktör de İzmir Ticaret Odasıdır. Beton ve demir zamları, çıkan kanun ve yönetmeliklerle sektördeki sorunların esas çözüm makamı da iş dünyasının munzam aidatları ile yaşattıkları Ticaret Odası olmalıdır” diye konuştu.

 

SORUNLARI 55 MİLYON BÜTÇELİ TİCARET ODASI DEĞİL BİZ GÖNÜLLÜ OLARAK ÇÖZÜYORUZ

 

Necip Nasır, 55 milyon bütçeli İzmir Ticaret Odasının görevini yapmaması nedeniyle inşaat sektörünün sorunlarını gönüllülük esası ile dernek ve federasyon olarak kendilerinin çözmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Yıllarca uğraşarak çözdükleri sığınak sorununu örnek gösteren Nasır,  şu anda inşaat sektörünü kilitleyen oturma raporu alınmış binalarda tadilat yapmanın mümkün olmaması yönetmeliğinin yarattığı sorunu gidermek için Bakanlık nezdinde federasyon olarak çabaladıklarını kaydetti.

 

Nasır 67. Bina Yapım Grubu olarak İzmir Ticaret Odası Meclisinin oluşmasında etkin rol almalarının önemini vurgulayarak, 9 Nisan 2018 tarihinde yapılacak Ticaret Odası seçimlerinde meslektaşlarından ve iş dünyasından seçime katılarak odalarına sahip çıkmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.