Tekfen Zeytinburnu Arsasının İmar Planı Onaylandı

Tekfen Zeytinburnu Arsasının İmar Planı Onaylandı

Tekfen’in Zeytinburnu Merkezefendi arsasının imar planına bakanlıktan onay çıktı.

A+A-

Zeytinburnu Merkezefendi 498 pafta, 2945 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Toplam 14 bin 854 metrekarelik alan kapsayan söz konusunu alanın mülkiyeti Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş.’ye ait.

Mevcut durumda 1 numaralı parsel üzerinde bahceli müştemilatı olan Karaca Konfeksiyon Fabrikası bulunuyor. 2 numaralı parsel üzerinde ise Banvit Tavukculuk'a ait Topkapı Vitaminli Yem Fabrikası yer alıyor.

ÖNERİ 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ

1. Plan değişikliği onama sınırı İstanbul ili, Zeytinburnu ilcesi, Merkezefendi Mahallesi, 498 pafta, 2945 ada, 1 ve 2 parsellerdir.

2. Plan değişikliği onama sınırı kısmen "merkezi iş alanı (m.a.p.)", kısmen"yonetim merkezi" kısmen "yol", kısmen "otopark alanı" lejantındadır.Merkezi iş alanları (m.a.p.): planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde belirtilen
kullanımlar yer alabilir. Bu bölgede maxkaks:2 dir. min taks:0,20 dir. ancak, 3000 m2 ve daha buyuk parsellerde maxkaks:2,5 olarak uygulanacaktır. Max h:27,50 m’dir. minimum parsel alanı:2000 m2 dir. Uygulama ilçe belediyesince
onanacak avan projesine gore yapılacaktır. Yapı adasının tamamının minparsel alanını sağlamaması durumunda imar ve şehircilik müdürlüğü başkanlık onayı ile kontur ve gabari tayini ile tevhidinden imar durumu vermeye yetkilidir. Çekme mesafeleri yollardan 10 mt. bitişik parsellerden 5 mt olarak
tanzim edilecektir.

3. Plan değişikliği onama sınırı içerisinde iptal edilen 10 m'lik yol alanı kadar yol kuzey, güney ve batı cephesindeki yollar genişletilerek, kapatılan yol alanı kadar yollara ilave edilecektir.

4. Konut alanlarında binaya ait her bağımsız bolum için bina içinde ya da parselinde otopark yeri tesis etmek esastır. Bu esasa göre parsel bünyesinde her bir bağımsız bolum için;
-Brüt alanı 75 m2'ye kadar (brüt alan ≤ 75 m2) olan dairelerde en az 1 adet otopark
-Brüt alanı 75 m2-150 m2 arasında (75 m2 < brut alan < 150 m2) olan dairelerde en az 2 adet otopark
-Brüt alanı 150 m2 ve ustu (brut alan ≥ 150 m2) olan dairelerde en az 3 adet otopark yeri ayrılması gerekmektedir.

5. Ticaret alanı fonksiyonunun otopark ihtiyacı belirlenirken parsel bunyesinde her 30 m2'lik inşaat alanı icin 1 araçlık otopark alanı ayrılacaktır.

6. Açıklanmayan hususlarda ilgili kanun ve yonetmelik hukumleri gecerlidir.

7. kamu eline gecmesi gereken alanlar bila bedel kamu eline gecmeden uygulama yapılamaz.

8. Otopark kapasitesi ve giriş-cıkışlar hususunda UTK (ulaşım ve trafik duzenleme komisyonu) kararı alınmadan uygulamaya geçilemez.

9. İski genel müdürlüğünün 18.07.2016 tarih ve 391671 sayılı yazısında belirtilen hususlara uyulacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.