Tasfiye Kararnamesi Resmi Gazetede Yayınlandı

Tasfiye Kararnamesi Resmi Gazetede Yayınlandı

Toplu konut kanununda yapılan düzenleme kapsamında kamu müteahhitlerinin uzun süredir beklediği tasfiye kararnamesi resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

A+A-

31 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Konut Kanunu kapsamında yapılacak sözleşmelerde uygulanacak esaslarda değişiklik yapılmasına dair esaslar (Karar Sayısı: 264) yeniden belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla oplu Konut Kanunu kapsamında yapılacak sözleşmelerde uygulanacak esaslarda yeni düzenlemelere gidildi.

İlgili düzenleme ile birlikte, Yüklenicinin sözleşmeyi feshetmesi durumunda; Sözleşme yapıldıktan sonra mücbir sebep halleri dışında yüklenicinin mali acz içinde bulunması nedeniyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile birlikte yazılı olarak bildirmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

İdarenin sözleşmeyi feshetmesi;

Yüklenicinin taahhüdünü ihale dökümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, ihale dökümanında belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere, idarenin en az yirmi gün süreli ve madenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi,

Sözleşmenin uygulanması sırasında yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde sayılan fiil veya davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi, hallerinde ayrıca protesto çekilmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatları gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN KARARIN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum