Tasfiye Kararnamesi Gecikti, Müteahhitler 2,5 Milyar TL Zarar Etti

Tasfiye Kararnamesi Gecikti, Müteahhitler 2,5 Milyar TL Zarar Etti

Kamu müteahhitlerinin uzun süredir beklediği tasfiye kararnamesinin gecikmesi birçok müteahhitin teminat mektubunun yanmasına neden oldu. Sektör temsilcileri müteahhitlerin zararının 2,5 milyar TL'yi bulduğunu ifade ediyor.

A+A-

Kamu müteahhitlerini rahatlatacak kararnamenin gecikmesi ile teminat mektupları geçersiz kaldı. Artan kur nedeni ile meydana gelen fiyat farkı, kamu müteahhitlerini zor duruma düşürdü.  Tasfiye Kararnamesi bekleyen müteahhitleri kararın gecikmeli çıkması nedeniyle teminat mektuplarının yanması sorunuyla karşılaştılar. 

2018'in Eylül ayında konuşulmaya başlayan tasfiye kararnamesi ile iş insanları ya fazladan para almayı kabul edip işi bitireceklerdi ya da hiçbir ceza ödemeden işi bırakacaklardı. Ancak bu kararname Ocak ayında yürürlüğe girdiği için bir çok müteahhidin bankadaki teminat mektuplarını zora soktu.

18 Ocak'ta yürürlüğe girdi

Müteahhitlerin uzun zamandan beklediği kararname 18 Ocak’ta yayınlanarak yürürlüğe giren Tasfiye Kararnamesi teminat mektuplarını kurtaramadı. Aralık ayında çıkması beklenen ve sektör tarafından umutla beklenen kararnamedeki gecikme 1000’den fazla müteahhidin bankalara verdiği teminat mektuplarını yaktı.

Sektörün önde gelen isimleri zararın 2.5 milyar TL'yi bulduğunu tahmin ediyor. Mağduriyetin özellikle belediyelerin süre uzatımına gitmemesi ve yeni ihalelere girmelerinin engellenmesinden kaynaklandığı da anlatılıyor. Müteahhitler, gecikmeden dolayı, yanan teminat mektuplarının iadesini ve yeni ihalelere girme konusundaki  yasağın kaldırılmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.