Tapu ve DASK İşbirliği Yapacak

Tapu ve DASK İşbirliği Yapacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) arasında ‘Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ düzenlenecek.

A+A-

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) arasında ‘Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ düzenlenecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu arasında gerçekleşecek olan protokol ile afet sonrasında meydana gelen hasarlı alanların 24 saat içerisinde hava görüntülerinin alınması, dijital ortofoto haritalarının üretilmesi ve DASK’a teslim edilmesi ile DASK’ın TKGM’den gelecek bilgi ve verileri hasar tespit çalışmalarında kullanması amaçlanıyor.

1955 yılından günümüze hava fotoğrafı çekim faaliyetlerini sürdüren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, son teknolojiye uygun olarak çekilen hava fotoğraflarını ve ürettiği verileri kamu kurumları ve özel sektör ile paylaşıyor. Hava fotoğrafı için görüntü alım uçağı temin eden TKGM, çekim hizmetlerinde yedeklik oluşturarak filosunu daha da güçlendirdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.