Tapu Harcı ve KDV İndirimi Yılsonuna Kadar Devam Ediyor

Tapu Harcı ve KDV İndirimi Yılsonuna Kadar Devam Ediyor

Hükümet konut satışlarını desteklemek için KDV ve tapu harcı indirimini yılsonuna kadar uzatmıştı. KDV ve Tapu harcı indirimi ile 500 bin liralık konutta 52 bin 500 TL avantaj sağlanıyor.

A+A-

Konut satışlarında KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık 2019'a kadar devam edecek.

Tapu harçlarında yüzde 4’ten 3’e düşürülen oran ve KDV oranında uygulanan yüzde 8 oranında indirim yıl sonuna kadar devam edecek. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yılın ilk dört ayında konut satışlarının düştüğünü söyledi. 

Durbakayım, “Dolayısıyla sektör olarak şu anda her türlü teşvik ve desteğe ihtiyacımız var. Bu indirimler satışlarımıza olumlu yansıdı. KDV ve harçlarla ilgili indirimlerin ve teşviklerin bitecek olması, üzerimizdeki yükü ağırlaştıracaktır. Bunun bir süre daha devam etmesi ve sektörlere dolaylı da olsa bir katkının sağlanmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

KDV indirimi kapsamına 150 metrekareden küçük olan konutları kapsamıyor. Tapu harçlarında daha önce yüzde 4’ten 3’e indirilen oran da yılsonuna kadar devam edecek. Örneğin; yılsonuna kadar 500 bin liralık konut alanlar, indirimler sayesinde 52 bin 500 lira avantaj sağlayacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.