Taksitle Ev Alma İmkanı Sunan Seçenekler

Taksitle Ev Alma İmkanı Sunan Seçenekler

Taksitle ev sahibi olmak isteyen kişilerin çoğunluğu faiz ya da vade farkı gibi yükler ile boğuşmaktan çekinmektedirler.

A+A-

Bundan dolayı taksitle ev sahibi olmak isteyen kişiler için çeşitli seçenekler oluşturan bazı kuruluşlar bulunmaktadır. Bu kuruluşlar ülkemizin bütün illeri içerisinde neredeyse faaliyet göstermektedirler. Bir kooperatif anlayış içerisinde hareket etmekte olan bu kuruluşlar genellikle kendilerine başvuran kişilere faizsiz ve vade farkı uygulanmaksızın ev sahibi olma olanağı sunmaktadır.

Bu firmaların çalışma prensipleri oldukça farklıdır diyebiliriz. Sizler sahip olmak istediğiniz evi ilk olarak belirliyorsunuz daha sonra bu evi kaç taksit ile satın alacağınızı belirliyorsunuz. Bu belirleme işlemleri sona erdikten sonra bu firmalar içerisinde istediğinize giderek kendiniz için oluşturmuş olduğunuz ödeme planlarından bahsederek sizlere uygun olan bir seçenek içerisine sizleri dahil etmektedirler. Bu dahil etme sürecinin ardından her ay düzenli olarak noter huzurunda gerçekleştirilen bir çekiliş ile grubunuz içerisinde bir kişinin ev sahibi olması sağlanmaktadır. Bu şekilde sıra size geldiğinde toplanmış olan para ile istemekte olduğunuz evi satın alabilmektesiniz.

Taksit Seçenekleri Nasıldır?

Bu firmalar içerisinde çeşitli ev sahibi etme sistemleri bulunmaktadır. Çekilişli bir sistem ile çalışmakta olan bu sistem içerisinde taksitle ev almak isteyen kişiler bütçelerine uygun olarak peşinatlı ya da peşinatsız gruplar içerisinden birine dahil olmaktadırlar. Daha sonra ise firmalar içerisinde kendilerine sunulmakta olan 20, 40, 60, 80, 100, 120, 160. 200 ya da 480 ay taksit seçenekleri içerisinde sizlere uygun olan taksit seçeneğini sizlerin belirlemesine olanak sunmaktadır.

Bu sistemler içerisinde verilmekte olan ücretler faizsiz ve vade farksızdır. Ayrıca unutmayın ki bu firmaların birçoğu söylemiş olduğu vadelerin yarısından fazla bir süre müşterilerini bekletmemektedirler. Örnek olarak verecek olursak 40 kişilik bir grup içerisine dahil oldunuz ve 20 aylık bir vade planı seçtiniz. Bu 20 ay içerisinde her ay 1 kişi ev sahibi olma hakkını kazandı. 21. Aya girdiğimiz andan itibaren kura içerisinde çıkmamış olan 20 kişiye evleri verilmektedir. Bu da taksitle ev alma seçeneğinin avantajları içerisinde yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.