Tahincioğlu Gayrimenkul'den 4 Milyar TL'ye 4 Yeni Proje!

Tahincioğlu Gayrimenkul'den 4 Milyar TL'ye 4 Yeni Proje!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, 2022'de satış değeri 4 milyar Türk Lirası olarak belirlenen 4 yeni konut projesine start vereceklerini ifade etti. Projeler, İstanbul, Bodrum ve Göcek'te hayata geçirilecek.

A+A-

Markalı konut üreticilerinden 2022 yılı için yeni yatırımlarda atak başladı. Talepteki fazlalığı ve arzdaki yetersizliği fark eden sektör temsilcileri 2022'yi üretim senesi olarak belirtti. Konut üretiminde atağa geçen üretici şirketlerden biri de Tahincioğlu oldu. Geçtiğimiz seneyi 3.8 milyar Türk Lirası tutarında ciroyla tamamlayan Tahincioğlu, bu sene satış değeri 4 milyar Türk Lirası olarak belirlenen 4 yeni konut projesini hayata geçireceklerini duyurdu.

‘EN GÜVENLİ YATIRIM’

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve hem sektör açısından hemde ekonomi açısından 2021'in zor geçtiğini belirtti. hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Özcan Tahincioğlu, 2022'den umutlu olduklarına vurgu yaptı ve şunları kaydetti: 

“Konut maliyetlerindeki artışın devam etme eğiliminde olması bir risk olarak karşımızda durmasına rağmen, Döviz yatırımı bulunan yerli ve yabancı yatırımcıların, döviz pozisyonundan çıkarak gayrimenkule yönelmeye başlaması ve kira bedellerindeki hızlı yükselişler, bu riskin fazlasıyla bertaraf edilebileceğini ve sektör açısından iyi bir yıl olabileceğini gösteriyor. Konut fiyatlarının artacağı yönündeki beklentiler de yatırımcıların konuta ilgisini arttırıyor. Gayrimenkul sektörünün 2022 yılında hareketlenmesini bekliyoruz. Hareketlenme ile birlikte yeni projelere ilgi ve talep de artacaktır. Gayrimenkul her ortamda olduğu gibi bugünkü ekonomik ortamda da en güvenilir yatırım aracıdır.

BODRUM VE GÖCEK

2022'de 4 yeni proje için start vereceklerine dikkat çeken Özcan Tahincioğlu, İstanbul’da Küçükyalı ve Ataşehir'i adres olarak belirlerken, seçtikleri diğer yerlerin de Bodrum ve Göcek olduğuna vurgu yaptı. Yeni yatırımları kapsamında, projelendirmeden yer şeçimine kadar pek çok unsurda  değişen gereksinimleri ve talepleri göz önünde bulundurarak adım attıklarının altını çizen Özcan Tahincioğlu, “Balkonlu, bahçeli ve teraslı konutlara olan ilgi pandemi sürecinde gözle görülür biçimde artış gösterdi. Bu süreçte evde geçen zamanın artması, tüketicilerin konut ihtiyaçlarını da değiştirdi. Açık alanı geniş olan projeler gerek aileler gerekse yalnız yaşayan insanlar tarafından tercih sebebi oldu. Tahincioğlu olarak biz de yeni projelerimizde değişen yaşam alışkanlıklarını göz önünde tutuyoruz. Gerek İstanbul Küçükyalı ve Ataşehir’deki gerekse Bodrum ve Göcek’teki projelerimizde yeni normal düzene uygun, ferah yaşam alanı sunan, evinde hem iş hem de sosyal hayatını rahatlıkla yönetebilecekleri, nitelikli konut tipleri geliştiriyoruz. 2022’de satışa çıkacak yeni projelerimizin değeri 4 milyar TL olacak” açıklamasında bulundu. 

1 milyon 300 bin metrekare büyüklüğündeki bölgede ve toplamda dokuz şantiyede inşaat işlerinin devam ettiğine dikkat çeken Özcan Tahincioğlu, konut teslimlerini ise bu senede sürdürdüklerinin altını çizdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.