Sınırsız Bütüncül Peyzajlar Paneli!

Sınırsız Bütüncül Peyzajlar Paneli!

13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü ve Peyzaj Mimarlığı Eğitiminin 51’inci yılı etkinlikleri kapsamında "Sınırsız-Bütüncül Peyzajlar" Paneli İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

A+A-

IFLA Avrupa Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve peyzajların ekolojik, sosyal, ekonomik, kültürel ve zamansal açıdan bütünselliğini ifade eden "Sınırsız-Bütüncül Peyzajlar" kavramı Türkiye’nin farklı üniversiteleri ve kurumlarından gelen alanlarında uzman panelistler tarafından değerlendirildi.

Türkiye’nin önemli peyzaj mimarları "Sınırsız-Bütüncül Peyzajlar" panelinde buluştu

İzmir Demokrasi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan Doygun'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Avrupa Ekoloji Federasyonu Konsey Üyesi ve Ege Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tuncay, İzmir Demokrasi Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aslı Güneş, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özay Yerlikaya, Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emrah Yalçınalp ve Peyzaj Mimarı Tolga Aydar peyzaj ve peyzaj mimarlığına dair önemli bilgileri aktardılar.

Peyzaj tasarımı, uygulamaları ve mesleğin geleceği tüm yönleriyle ele alındı

Peyzaj mimarlığı meslek disiplininin bugünü ve yarını şekillendirmedeki rolünün değerlendirildiği panelde, değişen ve dönüşen peyzaj tasarım ve uygulamalarının, peyzaj mimarlığına farklı bakış açılarının yaşam kalitesini ve zenginliğini büyük ölçüde artırdığına vurgu yapıldı. Panelistler tarafından doğal ve kültürel çevrede yaşanan değişimlerin peyzaj mimarlığı mesleğinin yaşamsal önem kazanmasına neden olduğu belirtildi. Panel katılımcılarına yeşil altyapı bakış açısıyla kent, üniversite yerleşkesi, koruma alanları gibi alanlar için geliştirilen projelerden örnekler de sunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.