Sıfır Faizli 200 Bin TL'lik Kentsel Dönüşüm Kredisi Meclise Taşınıyor

Sıfır Faizli 200 Bin TL'lik Kentsel Dönüşüm Kredisi Meclise Taşınıyor

Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır depremzedelerin 2 yıl ödemesiz 20 yıl geri ödemeli ve faizli 200 bin TL'lik kentsel dönüşüm kredisi talebine kulak verdi. Nasır 200 bin TL'lik kredinin 'sıfır faiz' ile verilmesi için konuyu Meclis'e taşıyacak.

A+A-

Depremde etkilenen yapıların yıkım süreci ve inşa süreci başlarken, müteahhitlerin depremzedelere çıkardığı yüksek maliyetler işe bir çok depremzedenin evine yeninden kavuşamamasına neden olmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerine evlerini yapabilmesi için Dünya Bankası ile düşük faizli ve 20 yıl geri ödeme süreli 340 milyon dolarlık kredi için çalışmalara başlarken, bakanlıklar aracılığı ile hükümet ise 2 yıl geri ödemesiz 18 yıl geri ödemeli olmak üzere 200 bin TL'lik düşük faizli kentsel dönüşüm kredisinin depremzedelere uygulanabileceğini duyurmuştu.

DÜĞMEYE BASILDI

Gerek Dünya Bankası kredisini sadece orta hasarlı yapılara verilecek olması, gerekse kentsel dönüşüm kredisinin faiz yüksekliği depremzedeleri kara kara düşündürürken, daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne depremzedeler için 'soru önergesi' vererek önemli bir adım atan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'dan kritik bir hamle daha geldi. Emsal artışı sorunu içinde 'itiraz etmeyeceğiz' sözünü depremzedelere vererek yanlarında olduğunu belirten AK Partili Nasır, bu kez de 'kentsel dönüşüm kredisi' için düğmeye bastı.

YÜZDE 0 FAİZ TBMM'DE GÜNDEME GELECEK

Depremzedelerin 'kentsel dönüşümcü değil depremzedeyiz' sloganları sonrası harekete geçen Nasır, 200 bin TL'lik kentsel dönüşüm kredisinin 'yüzde sıfır' faiz ile depremzedelere verilmesi için Ekim ayında TBMM'ye gidecek.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.