Sicil Affı İnşaat Sektörünü Canlandıracak!

Sicil Affı İnşaat Sektörünü Canlandıracak!

Kredi ile ev alacak olan bazı vatandaşların bankalarda sicil sorunuyla karşılaştıklarına dikkat çeken Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, sicil affının inşaat sektörünü canlandıracağını söyledi.

A+A-

Sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, 2016 yılının çok zor geçtiğini ancak faiz indirimiyle sektörün canlandığını söyledi. Gündemde olan sicil affının uygulamaya geçmesiyle sektörlerindeki canlılığın artacağını ifade eden Akbıyık, 2017 yılından umutlu olduklarını kaydetti.

“FAİZ İNDİRİMİYLE SEKTÖR KENDİNİ TOPARLADI”

İnşaat sektörü açısından 2016 yılının sıkıntılı geçtiğine işaret eden Akbıyık, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çok büyük bir zorluk içerisine giren sektörün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara yaptığı faiz indirimi çağrısından sonra bankaların faizleri indirmesiyle kendini toparladığını söyledi.

“FAİZ İNDİRİMİ CAN SUYU OLDU”

Faiz indirimiyle satışların arttığını ifade eden Akbıyık, “Önceden banka faizlerinin yüzde 1’in üzerinde ve çok yüksek olmasından dolayı satışlarda durgunluk yaşanıyordu. Çünkü, kredi ile ev alacak olanlar beklemeye çekilmişti. Uzun zamandır faiz indirimini bekliyorlardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimi çağrısının ardından gelen indirimle birlikte kredi çekerek evlerini almaya başladılar. Faiz indirimi can suyu oldu ve sektörümüzün toparlanmasını, hareketlenmesini sağladı. Faizlerin daha da aşağı düşmesi yönünde bir beklenti var ama ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Faizler biraz daha düşerse etkisi sektörümüze çok fazla olacaktır” diye konuştu.

“SİCİL AFFINI BEKLİYORUZ”

Bankalara kredi çekmek için giderek sicil sorunuyla karşılaşanların sicil affı beklentisi içerisinde olduklarına dikkat çeken Akbıyık, “Bankalardan kredi çekerek ev alacakların yaşadığı sorunlardan bir tanesi sicil. Geçmişte bir dönem ekonomik durumu bozulmuş ve kara listeye girmiş olanlar var. Bunların içerisinden bazılarının ekonomik durumu düzelmiş ve yüzde 25’lik peşinatı ödeyebilecek duruma gelmiş ama sicili bozuk olduğundan dolayı geri kalan kısmı için kredi çekemiyor. Sicil affının biran önce gelmesini bekliyoruz” dedi. 

“YATIRIMLAR SATIŞLARIN ÖNÜNÜ AÇIYOR”

Kepez’deki devlet yatırımlarının da satışların önünü açtığını belirten Akbıyık, “Kepez Devlet Hastanesi’nin tamamlanması, yeni yolların açılması, Sakarya Kavşağı’nda devam etmekte olan alt geçit çalışması, kentsel dönüşüm projeleri vs. bunların hepsi insanların Kepez’e olan ilgisini arttırıyor. Yine Kepez’den şehir merkezindeki bir çok noktaya rahat toplu ulaşımı sağlayacak olan raylı sistem hattının yapılacağının açıklanması bile hem ileriye dönük yatırımı düşünenler hem de evimden ulaşım kolay olsun düşüncesinde olanlar için bir fırsat olarak görülüyor. Burada yapılan her şey bölgenin değerini arttırıyor. Kepez’e yatırım yapanlar da kısa sürede kazançlı duruma geçiyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.