Seyrek'te Yeni Üniversite Kuruluyor

Seyrek'te Yeni Üniversite Kuruluyor

Ekol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, Seyrek'te Ekin Koleji'nin yanındaki kendilerine ait 40 dönüm arazide sağlık üniversitesi yapacaklarını söyledi.

A+A-

Sadece vakıfların üniversite kurabildiğini, ancak Meclis’te birkaç yıldır bir çalışma bulunduğunu söyleyen Opr. Dr. Mehmet Baz, “Amerika’da olduğu gibi, şirketlerinde üniversite kurması için yol açılıyor. Bu kısa zamanda çıkacak bir kanun. Biz de buna göre hazırlığımızı yapıyoruz. Menemen’in Seyrek Mahallesi’nde bulunan Ekin Koleji’nin hemen yanında 40 dönüm arazi aldık. Burada sadece sağlık üzerine; tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, sağlık memurluğu, sağlık teknikerliği gibi bölümlerin yer aldığı, Ekol Sağlık Üniversitesi’ni hayata geçirebileceğimiz süreci başlattık. Bu arada 11 yılı da geride bıraktık. Sağlık konusundaki kaliteli hizmetlerimizi artırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

ÇİĞLİ'DEKİ HASTANELERİ ÜNİVERSİTENİN İÇİNE KATACAĞIZ

70 milyon liralık bir yatırımla ilk adımı atacaklarını, ileride rakamın 250 milyon lirayı bulacağını belirten Opr. Dr. Mehmet Baz, “Şu andaki mevcut hastanelerimizi de bu yapının içine sokacağız. Çiğli’de bir kampüs halindeyiz. Burada hastaneler devam edecek. Oraya ayrı bir tıp fakültesi hastanesi yapılıyor. Çiğli’deki hastaneleri de üniversitenin içine katacağız. Ayrıca Çiğli’deki kurumlarımızın hepsi yine çalışmasını sürdürecek. Ancak merkez, Seyrek olacak” diye konuştu.

Milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.