Rusya’da iflas eden İnşaat Şirketi Sayısı Arttı

Rusya’da ekonomideki durgunluk ve ödemelerde yaşanan sıkıntılar iflas eden şirket sayısını yeniden artışa geçirdi. Şirket iflaslarında inşaat sektörü ilk sırada yer alıyor.

Makroekonomik Analiz ve Kısa Vadeli Tahminleme Merkezi, iflaslardaki düşüş eğiliminin 2019’un ilk çeyreğinde son bulduğunu açıkladı. 

Bu dönemde ülkede iflas eden şirket sayısı geçen yılın ilk çeyreğinde göre yüzde 2,4 arttı. İflaslarda bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 1,9 artış oldu.

Uzmanlar, iflaslardaki artışın ekonomideki stagnasyonun ve ödemeler krizinin yansıması olduğu görüşünde. 

Likidite sorunu yaşayan bankaların, borçlarını tahsil edebilmek için iflas talebi yöntemine daha sık başvurdukları belirtiliyor.

Bankalara yönelik temizlik operasyonunun da iflasları beraberinde getirdiğine işaret ediliyor. Bir bankanın lisansının iptal edilmesinin, 50 ila 100 arasında işletmenin iflasına yol açtığına dikkat çekiliyor.

İflas eden şirketlerin sayısının en fazla olduğu sektörler inşaat, emlak hizmetleri, tarım ve makine imalat. İflasların azaldığı tek sektör ise elektrik enerjisi. 

Emlak Gündemi Haberleri

Avro Bölgesi İnşaat Sektöründe Durgunluk Sürüyor
Ahmet Cengiz İzmir'in Vergi Rekortmeni Oldu
Terra Vista İstanbul’da Satışlar Başladı: Fiyatlar 8,1 Milyon TL’den
Yenilikçi Yaklaşım: Gayrimenkulde Nitelikli Temsil, Ortak Akılla Mümkün
Tapu İşlemlerinde Yeni Dönem 1 Ekim'de Başlıyor