Seferihisar'da Sit Alanlarının İmara Açılması Meclis Gündeminde

Seferihisar'da Sit Alanlarının İmara Açılması Meclis Gündeminde

Seferihisar Doğanbey'de sit alanı içerisinde kalan 9 parselin imara açılması tepkilere neden oldu. İmara açılan araziler meclis gündemine taşındı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Doğanbey bölgesindeki 1’inci, 2’nci ve 3’üncü derece doğal sit alanlarının koruma statülerinde değişikliğe gitmesi tartışmalara neden oldu. Statüsü değiştirilen 9 parsellik alanın ise sahiplik yapısının ortaya çıkması büyük tepkilere yol açtı.

Taç Turizm adlı bir şirket, Seferihisar Belediyesi’ni aradı ve statüsü değiştirilen 9 parselin de bulunduğu Doğanbey’deki araziler hakkında bilgi talebinde bulundu. Statüsü değiştirilen 9 parselin 4328, 4329, 4334 ve 4335 numaralı olanları ise Golda Gıda, Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait.

1997’de kurulan Taç Turizm Şirketi, 2018 yılında Golda Gıda Sanayi Şirketi’ne devredildi. Golda A.Ş, 3 dönem AKP’den Milletvekili seçilen Ali Rıza Alaboyun’un yönetim kurulu başkanlığını gerçekleştirdiği Bera Holding bünyesindeki bir şirket olması dikkat çekti.

1.YEŞİL SERMAYEYE KÜÇÜK ÖRNEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile bozulan ortaklık kuşkusuz sadece devlet yapılanmasında ve yönetiminde olmadı, bir de bozulan ticari/ekonomik ortaklık vardı... Dolayısıyla AKP, 15 Temmuz’dan sonra ‘yeni sermaye’ arayışına girdi. Tabii ki önce ‘eski’lere sarılarak yapmak zorunda kaldı. Kombassan’ın bozuk sicili bir şekilde ‘temizlensin’ AKP de kendi ‘yeşil sermayesi’ni yaratsın ve büyütsün… Doğanbey’de yapılan statü değişikliğiyle, adrese teslim kişilere/şirketlere özel yapılaşma izni verilmesi AKP’nin kendi ‘yeşil sermayesi’ için ‘küçük’ bir örnek olsa gerek… Bakın, statü değişikliği yapılan alanın yanında imar planlı büyük bir bölge var. Burada yaşayan insanlara, yapı ruhsatları olmasına rağmen ‘doğal sit alanı’ olduğu gerekçesiyle çivi çaktırmıyorlar, ama diğer tarafta doğal koruma alanı olan el değmemiş yerleri yapılaşmaya açıyorlar!”

PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNİ REDDEDİYORUZ

Bakan, sözlerine şu şekilde son verdi: “El değmemiş doğal sit alanlarının koruma derecelerinin düşürülüp ranta açılmasını kabul etmiyoruz! Korunması gereken alanlarımızın adrese teslim kişilere/şirketlere peşkeş çekilmesini reddediyoruz! AKP sermayesinin Konya’dan gelip İzmirimizin doğasını talan etmesine izin vermiyoruz!"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum