Seçim Tarihi Belli Oldu! İzmir'de 7.000 İnşaatçı Oy Kullanacak

Seçim Tarihi Belli Oldu! İzmir'de 7.000 İnşaatçı Oy Kullanacak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçim, 3 Ekim 2022 Pazartesi günü, Gaziemir'deki yeni fuar alanında gerçekleşecek.

A+A-

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu, Ekim/Kasım aylarında yapılması gereken seçim için takvimini belirledi.

İZTO üyeleri 4 yıl aranın ardından 3 Ekim 2022 Pazartesi günü sandık başına gidecek. Sabah 09.00’da başlayacak seçim 17.00’de sona erecek. Seçimde, toplam 80 meslek komitesinde yer alacak komite üyeleri, meclis üyeleri ve disiplin kurulu üyeleri belirlenecek.

SEÇİMİN KADERİNİ YİNE İNŞAAT KOMİTESİ BELİRLEYECEK

İzmir Ticaret Odası'nda en çok üye inşaat komitesinde bulunuyor. 7.000'in üzerinde üyesi bulunan inşaat komitesi 5 meclis üyesi seçecek. 2018 yılında düzenlenen İzmir Ticaret Odası seçimlerinde Ekrem Demirtaş'a karşı İMFED ve MÜFED’in desteğini alan Mahmut Özgener inşaat komitesinden seçime girmiş ve bu komiteden meclis üyesi seçilmişti. Başkanlık yarışı inşaat komitesinde başlarken Ekrem Demirtaş'a karşı birleşen İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) güç birliği yaparak Ekrem Demirtaş'ı komite seçimlerinde yenmişti. İnşaat komitesi seçimleri için çok yoğun çalışan ve Mahmut Özgener'in komite seçimlerinde seçilmesini engelleyerek saf dışı bırakmayı hedefleyen Demirtaş, inşaat komitesindeki yenilgisinin ardından meclis üyeliğinden de istifa ederek başkanlık yarışından çekilmişti. Komite seçimlerinden sonra milletvekili seçilen Necip Nasır ve otomotiv komitesinden de meclis üyesi seçilen Mahmut Özgener inşaat komitesi meclis üyeliğinden istifa etmiş ve yerine yeni isimler gelmişti. İnşaat komitesinin bu seçimlerde de başkanlık seçiminde kilit bir rol oynaması bekleniyor. 

İMFED VE MÜFED GÜÇBİRLİĞİ YAPACAK MI?

2018 yılındaki seçimlerde ortak hareket eden İzmir Müteahhitler Federasyonu ve Müteahhitler Federasyonu'nun bu seçimde ortak hareket edip etmeyeceği merak konusu oldu. İki federasyondan henüz resmi bir açıklama yapılmazken her iki federasyonun seçimde güç birliği yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Müteahhitler Federasyonu'nda İsmail Kahraman, Ayhan Sulak ve Ferhat Özmen meclis üyesi olarak göreve devam ederken İzmir Müteahhitler Federasyonu'nda Ziya Dağlıer ve Niyazi Gültekin meclis üyesi olarak görev yapıyor. İnşaat komitesinin başkanlığını ise Çiğli Müteahhit ve İş İnsanları Derneği başkanı Barış Öncü yapıyor.

Yeni seçimlerde meclis üyeliği ve komite üyeliği için kimlerin listede yer alacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.