Sasalı İmar Planları Yeniden İptal Edildi!

Sasalı İmar Planları Yeniden İptal Edildi!

2008 yılında iptal edildikten sonra 9 yıl boyunca plansız kalan ve 2017 yılında yeni imar planlarının yürürlüğe giren Çiğli Sasalı'da alt ölçekli imar planları mahkeme tarafından bir kez daha iptal edildi.

A+A-

İzmir’in Çiğli İlçesi Sasalı Mahallesi’ne kapsayan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı da iptal edildi. Açılan davalar sonrasında ilk olarak alt ölçekli planları iptal edilen bölge plansız kaldı.

2008 yılında bir vatandaşın açtığı dava sonrasında iptal edilen planlar Çiğli eski Belediye Başkanı Hasan Arslan döneminde Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa karar alınarak yapılmıştı. Aradan geçen 9 yıllık süre içinde yeniden planlanan alanla ilgili tekrar iptal kararı verildi. İki yıldır, yatırımcıların inşaat ve arazi çalışmalarını yaptığı bölgenin önü mahkeme kararı nedeniyle tıkandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçen 9 yıllık süre içinde tam beş kez hazırlayıp bakanlığa gönderdiği 5 milyon 21 bin metrekare alanın 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planları Şubat 2017’de onaylanarak Çevre Şehircilik İzmir il müdürlüğü tarafından askıya çıkarılmıştı.

İzmir kent merkezinin yoğunlaşması ve stok konut alanındaki daralma nedeniyle Bayraklı ve Karşıyaka’da çalışmalar yürüten müteahhitler son yıllarda Çiğli ve Menemen’e doğru kaydı. Çiğli’de de alanlar dolunca Menemen’in Ulukent bölgesi başta olmak üzere birçok alanı yatırımcı için cazibe merkezi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğal yaşam parkı, rekreasyon alanı ve kuş cenneti gibi alanlarda yatırımları nedeniyle Sasalı’da villa imarlı konut projeleri hızlandı. Birçok alana düşük yoğunluklu villalar inşa edilirken farklı tasarımda projeler ise hazır bekliyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum