Sabuncubeli Tüneli Açıldı

Sabuncubeli Tüneli Açıldı

İzmir Manisa arasını 15 dakikaya indiren Sabuncubeli tüneli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nin açılışında konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Dünyanın üçüncü büyük tünelini hizmete alıyoruz bir hayal daha gerçek olacak. Yüzde 5 eğimli 14 adet virajı düzelterek Manisa-İzmir arasını adeta birbiriyle birleştiriyoruz. Toplam seyahat süresini 15 dakikanın altına indiriyoruz. Üreticiler, ihracatçılar bu tüneli kullanarak Bursa'ya, İstanbul'a hatta Avrupa'ya kadar rahatlıkla gidecekler. Bu tünel ayrıca hayat kurtaracak. O rampalarda, virajlarda kazaların önüne geçilecek böylece trafik kazaları azalmış olacak.

Bir kez daha bu önemli eserin bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen Ulaştırma Bakanıma, Karayolları Genel Müdürü Bölge Müdürüne, yüklenici firmalara ve tabiki İzmir milletvekillerimize, Manisa milletvekillerimize Valilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyor yaklaşan Ramazan Bayramınızı da tekrar yürekten kutluyorum.

Başbakan Yıldırım canlı bağlantı ile Torbalı-Bayındır yolu, Adnan Menderes ve Bergama Köprülü Kavşakları'nın da eşzamanlı olarak açıldığı törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Manisa-İzmir arasını birleştiriyoruz ve toplam seyahat süresini 15 dkaikanın altına indiriyoruz. Üreticiler, ihracatçılar bu tüneli kullanarak Bursa, İstanbul hatta Avrupa’ya kadar rahatça gidebilecekler. Bu tünel ayrıca hayat kurtaraacak! Virajlar kalkacak, trafik kazaları azalacak. Bir kez daha bu önemli eserin bölgemize, İzmir'e ve Manisa'ya hayırlı olmasını diliyorum" 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.