Sabuncubeli Tüneli 10 Haziranda Açılıyor

Sabuncubeli Tüneli 10 Haziranda Açılıyor

İzmir'de Ak Parti aday adayları tanıtım projesine katılan başbakan Binali Yıldırım İzmir'deki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan yıldırım Sabuncu Tüneli'nin açılış tarihini de 10 haziran olarak açıkladı.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım devam eden projelerle ilgili gelinen son noktayı şu sözlerle anlattı, "Bayraklı Şehir Hastanemiz de tüm hızıyla devam ediyor. 15 yılda 15 bin 300 konut yaptık. 2 bin 724 konutun yapımına da devam ediyoruz. Karabağlar’da muazzam bir kentsel dönüşüm projesini başlattık. İzmir’de 15 yılda 400 kilometre bölünmüş yolun üzerinde 425 kilometre daha bölünmüş yol yaptık. Sabuncubeli Tünelini Haziran’ın 10’unda açmış bulunacağız. 6 bin metrelik iki tünelle Manisa İzmir adeta birleşiyor."

ANKARA İZMİR HIZLI TREN ÇALIŞMALARI UŞAK'A KADAR GELDİ

Diğer önemli projemiz Ankara – İzmir yüksek hızlı tren projesi. Adım adım geliyoruz. Uşak’a kadar geldik. Tamamladığımızda Başkent ile İzmir arası 3 buçuk saate düşecek. Şimdi ne kadar? 14 saat. Efes’e antik liman yapıyoruz. Efes’i denizle birleştiriyoruz. Spor alanında İzmir’i ihmal etmiyoruz. Alsancak Stadı’na başladık, yapılıyor. Göztepe Stadı’na başladık, yapılıyor. Ama Karşıyaka’ya başladık, istemezükçüler karşımıza çıktı. Onlar yüzünden Karşıyaka’da ilerleme sağlayamadık. 

İZMİR HAVALİMANINA İKİNCİ PİST GELİYOR

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yetmemeye başladığını belirten Binali Yıldırım ikinci pist için fizibilite çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Yıldırım şunları söyledi, "Adnan Menderes Havalimanının mevcut apronlarını 350 metrekare büyütüyoruz. Park sahasını 37’den 60’a çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir havaalanının eski halini hatırlayın. Yürürken başınız tavana değiyordu. Baraka gibiydi. Şimdi Türkiye’nin en güzel terminali İzmir’de. İlk defa müjdeliyorum. Sadece İstanbul’dan İzmir’e bir günde 103 uçuş var. Ankara’ya 9-10 tane uçuş var. Artık havaalanı yetmiyor. İkinci pist için fizibilite çalışmalarını başlatıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.