Rus Zenginlerin Türkiye'de Konutlara İlgisi Arttı

Rus Zenginlerin Türkiye'de Konutlara İlgisi Arttı

Dolar ve Euro’nun TL karşısında değerlenmesini fırsata çeviren Rusya vatandaşları, Türkiye’den konut alımını hızlandırdı. 2019 yılından bu yana Rusya vatandaşlarının Türkiye’de satın aldıkları konutların ortalama fiyatı 340 bin Euro'ya ulaştı.

A+A-

Dolar ve Euro’nun TL karşısında değerlenmesini fırsata çeviren Rusya vatandaşları, Türkiye’den konut alımını hızlandırdı.

Türk Rus'ta yer alan habere göre; Uluslararası emlak sitesi Tranio’nun verilerinde, Rusya vatandaşlarının Türkiye’deki konutlara ilgisinin bir senede 1,5 kat artığı belirtildi. Rusların en çok Alanya ve Antalya’daki yazlıklara rağbet gösterdiği açıklandı.

2019 yılından bu yana Rusya vatandaşlarının Türkiye’de satın aldıkları konutların ortalama fiyatı ise üç kattan fazla yükselişle 340 bin Euro'ya ulaştı.  

Kovid-19 pandemisi sırasında yabancılar için kısıtlamaların diğer pek çok ülkeden daha az olmasının yanı sıra, TL’nin değerinin düşmesi de Rusya vatandaşlarının Türkiye’deki konutlara olan ilgisinin artmasına neden oldu. 

Indriksonsru sitesinin kurucusu İgor İndriksons, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye’nin para birimi hiç bu kadar ucuz olmamıştı, dolayısıyla insanlar bundan faydalanıyor, fiyatı 100 bin euro’ya kadar konutları satın alıyor. Hayat maliyeti, ulaşım kolaylığı da bunda etkili” diye konuştu.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl en fazla konut satın alan yabancıların başında İran, Irak ve Rusya vatandaşları yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.