Rönesans Konak Karma Projesine Valilikten Onay

Rönesans Konak Karma Projesine Valilikten Onay

Rönesans Holding'e bağlı Florya Gayrimenkul Yeni Kent merkezi bölgesinde Konak sınırları içerisinde Ege Perla'nın karşısında bulunan arazide dev bir projeye başlıyor. Ofis, Konut ve AVM'den meydana gelen karma projenin ÇED başvurusunu valilik onayladı.

A+A-

İzmir’de Gaziemir’de Optimum Alışveriş Merkezleri’ni tamamlayıp Karşıyaka Mavişehir’de yeni projenin hazırlıklarını devam ettiren Rönesans Holding'e bağlı olan Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm A.Ş üçüncü projesi olan Konak’taki üç kuleden oluşan yeni projenin onayını aldı. Karşıyaka-Konak ve Bornova’nın kesiştiği Mersinli Mahallesi Adliye Kavşağı’nın olduğu bölgede yer alan dev araziyi satın alan şirketin ÇED başvurusu kabul edildi.

625 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Proje bedeli 625 milyon olan yeni çalışmada AVM-ofis ve konut aynı yerde olacak. Üç kule halinde yapılacak inşaatlar kısa sürede başlayacak. Ankara Caddesi üzerinde proje alanında yer alan eski binalar için 6306 sayılı yasa gereği kentsel dönüşüm riskli yapı belgesi alınırken inşaat 43 bin metrekare alan üzerinde yükselecek.

3 KULE 1 AVM

Üç kulenin altında beş katlı 30 metre yükseklikte kurulacak AVM’nin üzerinde 38 katlı ve 43 katlı iki adet konut kulesi (205 daire), 35 katlı ofis kulesi (102 adet ofis) ile 1853 adet kapalı, 237 adet araçlık üç katlı otopark zeminde inşa edilecek.

Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.