Prof. Dr. Yasemin Açık '100 Kadın Patron' Listesinde

Prof. Dr. Yasemin Açık '100 Kadın Patron' Listesinde

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl ikincisi açıklanan “100 Kadın Patron” listesinde yer aldı.

A+A-

Seza Çimento’nun Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl ikincisi açıklanan “100 Kadın Patron” listesinde yer aldı. Kadınlar tarafından kurulan, en büyük hissedarı kadın olan şirketlerin, 2020 yıl sonu cirolarına göre oluşturulan listenin 12’nci sırasında yer alan Prof. Dr. Açık, böylece geçen yıl olduğu gibi bu yıl da listeye girdi.  

Fast Company Türkiye’nin listesinde yer alması hakkında bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Yasemin Açık, “Pandemi gibi kriz durumlarında işletmelerin değişikliklere hızlı adaptasyonu, bunun yanında kriz öncesinde çağın ve sektörünün gerektirdiği yatırımları gerçekleştirmiş olması çok önemli. E-ticaret sektörünün yükselişi buna iyi bir örnek teşkil ediyor. Biz de özellikle pandeminin ilk dönemlerinde iç pazarda durgunluk yaşandığından stratejimizi buna göre belirledik ve ihracata ağırlık verdik. Böylesi zorlu bir dönemde bölgeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Pandemi en çok kadınları etkiledi”

Kadınların başta hizmet sektörü olmak üzere emek yoğun iş kollarında çalıştıklarını hatırlatan Prof. Dr. Yasemin Açık, şöyle devam etti; “Özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin Covid-19 pandemisi nedeniyle kapanması veya çalışan sayılarını azaltması en çok kadınları etkiledi. Bunun yanı sıra evde çocuklarına bakmak için ücretli işlerinden vazgeçmek zorunda kalan çok sayıda kadın var. Bu zorluğa bir de Doğu’da kadın olmanın zorlukları eklenince; kadınlar ve erkekler arasındaki fırsat ve cinsiyet eşitsizliği her geçen gün daha da artıyor. Sürdürülebilir gelişme ve kalkınma için toplumun yarısını oluşturan kadınların çok yönlü güçlenmesini sağlamalıyız. Kadın güçlenirse çalışan kadın, iş kadını, siyasetçi kadın sayısı da kendiliğinden artacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.