Palandöken İnşaattan Karabağlar'a 120 Konutluk Proje

Palandöken İnşaattan Karabağlar'a 120 Konutluk Proje

Kurulduğu 1986 yılından bu yana Türkiye'de 10 binden fazla, İzmir'de 300 konut üreten Palandöken inşaat Karabağlar'da 120 konutluk 'Palandöken 1071' projesinin startını verdi.

A+A-

İlk olarak Tekirdağ Şarköy'de 104 adet villa yapımıyla inşaat sektörüne adım atan Palandöken İnşaat'ın İzmir'de halen devam eden iki projesi bulunuyor.

Bugüne kadar ürettikleri tüm projelerin odağında insanın bulunduğunu kaydeden Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, ''Tekirdağ Şarköy'de başladığımız inşaat üretimimize İşbankası personeline yönelik bin 400 adetlik kışlık konut yapımıyla devam ettik. İnşaatımız sürerken gelen talepler üzerine bin 500 ve bin 600 konutluk iki yeni daha projeye başladık. İstanbul'da bu süre içinde yaklaşık 5 bin adet konut ürettik. Ardından Ankara'da projelerimiz başladı. İzmir'de beton santralimizi faaliyete geçirdik. 5 Nisan kararlarıyla santralimizi yeniden İstanbul'a taşıdık. Kuşadası'nda Kadınlar Plajında 24 adet tripleks villa inşa ettik. Ardından kamuda projeler ürettik. Son dönemde ise kentsel dönüşüme yönelik projelere yöneldik'' diye konuştu.

3 BİN KONUT ÜRETECEK

İlk kentsel dönüşüm projelerini Vatan Mahallesi'nde 90 konutluk bir projeyle yaşama geçirdiklerine değinen Binali Ünal, kentsel dönüşümde güvenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Hali hazırda proje aşamasında bulunan 500 konutluk bir çalışmaları olduğunu hatırlatan Ünal, yıl sonuna kadar 2 bin 500 – 3 bin konut üretmeyi planladıklarını dile getirdi.

Palandöken İnşaat olarak 35 yıldan bu yana hizmet verdiklerinin altını çizen Ünal, işini sevmenin ve dürüstlüğün çalışma dünyasında en önemli detaylar olduğunu vurguladı.

1999 depreminden önce 10 binlerce konut ürettiklerini ve depremde inşa ettikleri hiçbir konutun zarar görmediğini belirten Ünal, '”Kentsel dönüşüm projelerinden önce evlerini bize teslim edecek vatandaşlarımız hakkımızda araştırmalar yapıyor. İstanbul'da yaptığımız konutları inceliyor ve oradaki ev sahipleriyle diyaloğa geçiyorlar. İstanbul'dakiler ise gönül rahatlığıyla evlerini verdiklerini söyleyerek kefil oluyorlar. İşte bu güven en büyük kazanç” diye konuştu.

KENTLER YATAY BÜYÜMELİ

İzmir'de şimdiye kadar 300 konut ürettiklerini aktaran Binali Ünal, ''İzmir genelinde kentsel dönüşümle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Kentsel dönüşüm dışında farklı projelerimiz de gündemde. Umhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi kentlerin dikey olarak değil yatay büyümesi gerektiği görüşündeyim. Projelerimizi de bu yönde geliştiriyoruz. Kentsel dönüşüm için de çok önemli destekler var. Bu destekleri de çok önemli buluyorum'' ifadesi kullandı.

Palandöken İnşaat olarak en önemli önceliklerinin insanların can güvenliği ve kentsel dönüşüm olduğuna değinen Ünal, Karabağlar'da hayata geçirdikleri Palandöken 1071 Projesi hakkında da bilgi verdi.

120 metrekareden oluşan 3 + 1 tipte 120 daireden oluşan projede 8 bin metrekare yeşil alan bulunduğunu söyleyen Binali Ünal sözlerine şöyle devam etti: ''Projemizde çocuklarımız için oyun parkları ve sosyal aktivite alanları bulunuyor. İnşaatımızı çok sağlam bir zeminde gerçekleştiriyoruz ve hemen hemen tüm dairelerimiz deniz görüyor. Ada bazında bir planlama yapıyoruz. Karşı tarafta 120 dairelik bir projemiz daha mevcut. Bu bölgede yaklaşık 2 bin - 2 bin 500 konut üretmiş olacağız. Projemizi Eylül 2018'de teslim etmeyi planlıyoruz”

PROJE KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Projelerinin dışarıdan da yoğun ilgi gördüğünü anlatan Binali Ünal, “Projemiz akıllı binalardan oluşan rezidanslar şeklinde. Her binada toplam 20 kişilik kapasiteli 2 adet asansör var. 3 blok 7 kattan, 1 blok da 13 kattan oluşuyor. Güçlü bir finansal altyapımız var. Sitemizin kendi enerjisini kendi üretmesi yönünde çalışıyoruz. Böylece proje sakinleri elektrik faturası ödemeyecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.