Özkaya: İzmir'de Nitelikli Konut Sayısı Artacak

Özkaya: İzmir'de Nitelikli Konut Sayısı Artacak

First Class Gayrimenkul Arsa ve Arazi Geliştirme Uzmanı Aydın Özkaya, İzmir'e yatırım yapan yatırımcıların önümüzdeki dönemde büyük gelir elde edeceklerini söyledi.

A+A-

First Class Gayrimenkul Arsa ve Arazi Geliştirme Uzmanı Aydın Özkaya, İzmir'in her geçen gün büyüdüğünü ve İstanbul - İzmir Otoyolu'nun bitiminin ardından bu büyümenin daha da hızlanacağını söyledi.

Özellikle İstanbul'daki sorunlardan yorulmuş ciddi bir nüfusun önümüzdeki dönemde İzmir'e yerleşeceğini kaydeden Özkaya, buna paralel olarak da arsa ve konutların da değer kazanacağını dile getirdi.

İzmir'de özellikle büyük projelerin daha fazla ilgi çektiğini ve rağbet gördüğünü ifade eden Aydın Özkaya, “Bundan dolayı, yatırımcılar da büyük arsalara büyük projeler yapmayı tercih ediyor. Şehir içindeki küçük parsellere yapılan konutlar ise alıcı bulsa da yatırımcı için büyük projeler çok daha cazip konumda. Önümüzdeki dönemde İzmir'de, ciddi yatırımlar gerektiren nitelikli projelerin altına çok daha fazla imza atılacak” diye konuştu.

GAYRİMENKULDE İZMİR'İN ÖNÜ AÇIK

İzmir'in tüm bölgelerinin, hem konut hem de arsa üretmek açısından oldukça cazip fırsatlar sunduğunu vurgulayan Özkaya, kentin kuzey aksının ise kentin kuzeye doğru kaymaya başlamasıyla birlikte ön plana çıktığına dikkat çekti.

İstanbul'daki firmaların önemli bir kısmının önümüzdeki 5 yıl içinde İzmir'e taşınacaklarını da anlatan Aydın Özkaya, “Bu da İzmir'e ciddi bir hareketlilik kazandıracak. Hem nüfus artacak, hem de iş piyasası daha da canlanacak. Kentteki gelir oranı artacak. Önümüzdeki dönemde İzmir'in önü çok açık. İzmir'e yatırım yapanların büyük karlar elde ettiklerini hep beraber göreceğiz” dedi.

A'DAN Z'YE HİZMET

First Class Gayrimenkul olarak gayrimenkul konusunda yıllar boyunca edindikleri bilgi ve deneyim ışığında müteahhit ve mimarlara kurumsal çözümler ürettiklerini aktaran Arsa ve Arazi Geliştirme Uzmanı Aydın Özkaya, arsa ve arazi satışı konusunda anahtar teslim paketler oluşturduklarını belirtti.

First Class çatısı altında doğru arsaya, doğru proje üretilmesini sağlayarak verimlilik ve karlılığı en üst seviyeye çıkardıklarını ifade eden Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Arsayı satınca işimiz bitmiyor. Konut bitimi ve sonrasında da işin içindeyiz. Müteahhitlere arsayı göstererek, 'Siz bu arsayı alın, konut yapın. Satış, ikinci el satış, kiralama ve profesyonel yönetimini biz yapalım' diyoruz. Uygun arsayı gösterip müteahhitlerle arsa ve bölgeye uygun proje konseptini belirliyoruz. Herkes, uzman olduğu işi yapmalı. Müteahhit ve mimarlar, arsayı aldıktan sonra konut satışında zorlanıyorlar. Biz de onlara kurumsal çözüm ortaklığı yapıyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.