Özdere'de 54 Dönümlük Arsanın İmar Planı Askıya Çıktı

Özdere'de 54 Dönümlük Arsanın İmar Planı Askıya Çıktı

Özelleştirme İdaresi tarafından imar planları hazırlanan ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından 2020 yılında iptal edilen Hazineye Özdere'deki 54 dönüm arazinin planları yeniden hazırlanıp askıya çıkarıldı.

A+A-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Mülkiyeti Hazineye ait olan İzmir İli Menderes İlçesi Gümüldür mahallesindeki denize sıfır arazinin imar planını yeniden hazırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan planlar askıya çıkarıldı.

Özelleştirme İdaresi söz konusu 2 parsel için daha önce de plan hazırlamış ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi  Bodrum katlarda yer alan cafe, restoran, bar, gece kulübü gibi işletmelerin yüzde 50'sinin emsale dahil edilmemesinden dolayı dava açmış ve Yargıtay 6. İdaresi planlarla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi hazırlanan yeni planda mahkeme tarafından tespit edilen aykırılıklar giderildiği için olumlu görüş sundu.

Hazırlanan yeni imar planı ile beraber 54.202 metrekarelik arazinin imar planı Tercihli kullanım alanı olarak belirlendi.  

İmar planı değişikliği ile birlikte;

konut için 0,30 emsal 2 kat, 

Ticaret İçin 0,45 emsal 5 kat,

Turizm için 0,45 emsal 5 kat,

Günübirlik tesis için ise 0,10 emsal 4.50 metre yükseklik şeklinde yapılaşma hakkı verildi. 

Özelleştirme İdaresi planlama sürecinin tamamlanmasının ardından arsayı satışa çıkarması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.