Özbekistan'dan Türk Müteahhitlere Yatırım Daveti

Özbekistan'dan Türk Müteahhitlere Yatırım Daveti

Özbekistan Hükümeti, Türk müteahhitleri Özbekistan'ın Taşkent şehrinde örnek site şehirleri kurmak için davet etti. Site şehirlerinde konut, rezidans, iş yeri, okul, hastane gibi yapılar inşa edilecek.

A+A-

Türk müteahhitleri, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te proje geliştirmeleri için davet edildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyelerine Taşkent'in 11 merkez ilçesinde kurulması planlanan örnek şehir sitelerinden birisinin Türk müteahhitleri tarafından yapılması teklifinde bulunuldu.

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Özbekistan hükümetinin, Taşkent'in 11 merkez ilçesinde tüm yaşam ihtiyaçlarının bir arada karşılanacağı konut, rezidans, iş yeri, okul, hastane gibi yapılardan oluşacak örnek şehir siteleri kurmak istediğini söyledi. Tellioğlu, bu sitelerden birisinin de Konfederasyon üyelerince yapılması teklifinde bulunulduğu kaydetti.

'500 BİN KONUT İHTİYACI VAR'

Taşkent'in konut stokunun en az yüzde 50’sinin 70 yıllık bina ömrünü tamamlamış ve kentsel dönüşüm gerektiren yapılar olduğunu belirten Tellioğlu, bu kentte gelecek 10 yılda 500 bine yakın konut ve diğer yaşam alanlarına ihtiyaç duyulacağının altı çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.