Otopark Yönetmeliği Yakında Çıkıyor

Otopark Yönetmeliği Yakında Çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yeni otopark yönetmeliğinin yakında çıkacağını söyledi. İmar planları yapmaya yetkili ondan fazla kurum olduğunu belirten Özhaseki, "Türkiye'de imarı takip edemezsiniz, çok zordur" dedi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerine konuşma yaptı. Özhaseki, otopark yönetmeliğini yakında çıkacağını söyledi. Özhaseki, "Eskiden üç binaya bir otopark zorunluluğu varken şimdi her bağımsız birim için adeta bir otopark zorunlu hale geliyor." dedi.


2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyara ulaşacağını belirten Özhaseki, israf çılgınlığının arttığını, devasa büyümenin, yaşamı ve ekosistemi zedelediğini belirtti.
Bakan Özhaseki, bütünleşik kıyı alanları planlamasının bitirilmesinde çok az eksikliklerinin kaldığını belirtti.

Yakında otopark yönetmliğiniği çıkacağını açıklayan Özhaseki, eskiden üç binaya bir otopark zorunluluğu varken şimdi her bağımsız birim için adeta bir otoparkın zorunlu hale geldiğini ifade etti. 

TÜRKİYE'DE İMARI TAKİP EDEMEZSİNİZ
Bakan Özhaseki, İstanbul'da 2 bin 275 adet toplanma alanının tespit edildiğini söyledi. Özhaseki, "Eğer birisi bir yeşil alanı imara açıyorsa ondan büyük suç yok. Benim ne belediye başkanlığımda ne de şimdi yaptığım bakanlıkta böyle bir günahım yok. Bunun da sonuna kadar savaşını veriyorum. Herkesin duyarlı olması kadar güzel bir şey olamaz. Bu rezilliklerin önüne geçmenin tek yolu müşterek hareket etmek. İmarda müşterek sorumluluk var. Şu anda imar planları yapmaya yetkili ondan fazla kurum varsa, Türkiye'de imarı takip edemezsiniz, çok zordur." açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.